Εσείς θα βάζατε ποτέ μια μάσκα προσώπου με… περιττώματα; Το μοντέλο από τη Βραζιλία, Débora Peixoto, προκάλεσε αντιδράσεις, ακόμα και από γιατρούς, για την αηδιαστική ρουτίνα περιποίησης του δέρματός της που περιλαμβάνει την επάλειψη του προσώπου της με τα ίδια της τα… κακά.

«Είναι το πιο τρελό πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου», δήλωσε η 31χρονη Peixoto στο πρακτορείο Jam Press για τη μέθοδο περιποίησης του δέρματός της, την οποία μοιράστηκε πρόσφατα στο Instagram.

Η influencer, η οποία στο παρελθόν είχε γίνει viral επειδή έβαζε αίμα περιόδου στο δέρμα της για να το μαλακώσει, είπε ότι αποφάσισε να φορέσει τη μάσκα προσώπου με περιττώματα, αφού διάβασε στο διαδίκτυο ότι μπορεί να «αποτρέψει τη γήρανση».

Οι εικόνες στο Instagram δείχνουν τη δημιουργό περιεχομένου, η οποία έχει πάνω από 650.000 followers στο Instagram, να ανοίγει ένα δοχείο με τα κόπρανά της και να τα αλείφει σε όλο το πρόσωπό της.

Στη συνέχεια, βάζει στη μύτη της ένα μανταλάκι για να «καλύψει» τη δυσοσμία και αφήνει το στρώμα των περιττωμάτων για αρκετά λεπτά προτού το ξεπλύνει.

Στο τέλος του βίντεο, η Peixoto επιδεικνύει το λαμπερό πρόσωπό της στην κάμερα.

«Δούλεψε για μένα και η επιδερμίδα μου σταμάτησε να ξεφλουδίζει!», είπε η Peixoto, η οποία προκάλεσε αίσθηση πέρυσι, αφού παντρεύτηκε τον πολύ μεγαλύτερο ξάδερφό της, σύμφωνα με τη New York Post.

Οι ειδικοί αντέδρασαν στην παράξενη τεχνική. «Από όλα τα trends περιποίησης της επιδερμίδας, αυτό είναι από τα πιο παράξενα που έχω συναντήσει ποτέ», δήλωσε η Dr. Sophie Momen, δερματολόγος στην Cadogan Clinic στο Λονδίνο. «Δεν υπάρχει απολύτως κανένα επιστημονικό όφελος για το δέρμα σας από τη χρήση περιττωμάτων ως μάσκα προσώπου».

Η ίδια πρόσθεσε ότι μπορεί να κάνει τον άνθρωπο ευάλωτο σε βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις, τροφική δηλητηρίαση, καθώς και «ερυθρότητα και δυσφορία».

Ο πλαστικός χειρουργός, Tunc Tiryaki, προειδοποίησε: «Τα περιττώματα περιέχουν πληθώρα βακτηρίων, ιών και παρασίτων, συμπεριλαμβανομένων των E.coli, της σαλμονέλας και των ελμινθών, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις και ασθένειες».

«Η εφαρμογή περιττωμάτων στο πρόσωπο μπορεί να εισάγει αυτούς τους παθογόνους μικροοργανισμούς στο σώμα μέσω μικρών κοψιμάτων, εκδορών ή βλεννογόνων, οδηγώντας σε σοβαρές δερματικές λοιμώξεις ή συστηματικές ασθένειες», πρόσθεσε ο γιατρός και προέτρεψε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν σύγχρονα προϊόντα για το δέρμα.

Και οι σχολιαστές αηδίασαν με τη ρουτίνα ομορφιάς της. «Οι άνθρωποι γίνονται πολύ ακραίοι στο διαδίκτυο. Αυτό είναι ανησυχητικό», έγραψε κάποιος, ενώ ένας άλλος σημείωσε: «Γι’ αυτό οι εξωγήινοι δεν μας μιλάνε».