Κατά 50% ανέβηκε η αξία των μετοχών της εταιρείας media του Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του, ανεβάζοντας έτσι κατά 3 δισ. δολάρια την αξία της Truth Social, ανταγωνίστριας της πλατφόρμας «X».

Η Trump Media και Technology Group, η οποία χρησιμοποιεί τα αρχικά DJT, είχε μια αρκετά ευάλωτη μετοχή στο παρελθόν από το ντεμπούτο της στις 26 Μαρτίου. Η μετοχή έφτασε να κερδίζει ακόμα και 71% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση, την περίοδο, δηλαδή που οι αγοραπωλησίες μετοχών γίνονται πριν τα χρηματιστήρια ανοίξουν επίσημα.

Οι μετοχές ανταλλάσσονταν σε τιμή 50% υψηλότερη από εκείνη που η μετοχή έκλεισε την Παρασκευή, στα 30,89 δολάρια. Αν η τάση αυτή επιβεβαιωθεί στο άνοιγμα της Δευτέρας, η εταιρεία θα προσθέσει σχεδόν 3 δισεκατομμύρια στην αξία της.

Η εταιρεία ελέγχεται κατά 60% από τον πρώην πρόεδρο, κάτι που σημαίνει ότι η αξία του μεριδίου του, που άξιζε περίπου 3,8 δισ. δολάρια την Παρασκευή, θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 2 δισ.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της εταιρείας Finalto, Νιλ Γουίλσον, η αύξηση της τιμής της μετοχής είναι «ένα ποντάρισμα στον Τραμπ» και τη γενική αίσθηση ότι οι πυροβολισμοί βελτίωσαν τις πιθανότητες του Ντόναλντ Τραμπ να ξαναδιαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου τον Νοέμβριο. «Η DJT κινείται στην κατεύθυνση των βελτιωμένων πιθανοτήτων του Τραμπ να νικήσει, αλλά και επειδή θεωρείται ότι περισσότεροι άνθρωποι θα εγγραφούν στην πλατφόρμα του, ώστε να έχουν πρόσβαση σε όσα λέει ο επανεκλεγμένος Τραμπ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Τραμπ λάνσαρε την πλατφόρμα Truth Social, αφού αποκλείστηκε από τα social media μετά την κατάληψη του Καπιτωλίου από οπαδούς του. Αν και του επετράπη πάλι η είσοδος σε Facebook, Instagram και X, η Truth Social παραμένει βασικό κομμάτι της επικοινωνιακής του στρατηγικής.

Η Trump Media έφτασε στο ιστορικό υψηλό της, όταν ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στη Νέα Υόρκη στις 26 Μαρτίου με 79 δολάρια/μετοχή, ενώ έφτασε στη χαμηλότερη τιμή της έναν μήνα αργότερα, στα 22,84 δολάρια, στις 16 Απρίλη και ενώ δικαζόταν και βρέθηκε ένοχος για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.