Για δολοφονία εκ προθέσεως κατηγορείται από την ιταλική δικαιοσύνη μια 28χρονη Φιλιππινέζα, το νεογέννητο παιδί της οποίας βρέθηκε νεκρό στο κρουαζιερόπλοιο «Silver Whisper» ενώ έπλεε στ’ ανοιχτά της Τοσκάνης.

Η βρεφοκτόνος εργαζόταν στο εν λόγω πλοίο με σημαία από τις Μπαχάμες και, σύμφωνα με την εφημερίδα «La Stampa», δολοφόνησε το μόλις δύο ημερών μωρό της, το οποίο γέννησε εν πλω, χωρίς να έχει αποκαλύψει σε κανέναν ότι κυοφορούσε. Όπως γράφει ο Τύπος, έκρυψε το πτώμα του άτυχου βρέφους μέσα στην καμπίνα που μοιραζόταν με άλλους συναδέλφους της.

Αστυνομικοί του σώματος carabinieri ειδοποιήθηκαν από εργαζόμενους στο κρουαζιερόπλοιο, όταν αυτό βρισκόταν στα ανοιxτά της Τοσκάνης.

Αμέσως έσπευσαν με ταχύπλοο και διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν σε σύγχυση. Κατόπιν εντόπισαν το πτώμα του νεογέννητου και περισυνέλεξαν αποδεικτικά στοιχεία. Τις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθεί νεκροψία από ιατροδικαστή.

Πριν από λίγο, η γυναίκα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, στο οποίο την είχαν συνοδεύσει αστυνομικοί, και μεταφέρθηκε στις φυλακές της Φλωρεντίας.

Πηγή: ΑΠΕ