Μια 25χρονη Bρετανίδα προέτρεψε τον νεαρό αρραβωνιαστικό της να «πάει να απολαύσει τη ζωή» σε μια σπαρακτική ανάρτηση στο Facebook, που αναρτήθηκε, αφού έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Η Daniella Thackray, 25 ετών, από το Leeds, ανακοίνωσε τον θάνατό της με το τελευταίο μήνυμα προς τους αγαπημένους της, οι οποίοι το μοιράστηκαν εκ μέρους της την Παρασκευή, αφού έφυγε από τη ζωή από μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου, γνωστή ως χολαγγειοκαρκίνωμα.

«Αν και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι μας συμβαίνει, μπορούμε να ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε. Επέλεξα να μη θρηνήσω τη ζωή που έχανα, παρά το γεγονός ότι ήμουν τόσο συντετριμμένη, αλλά αντίθετα να απολαύσω κάθε στιγμή που μου απέμενε», έγραψε η νεαρή γυναίκα.

«Όπως πάντα έλεγα και πίστευα, πρέπει να απολαμβάνεις τα μικρά πράγματα στη ζωή και να εκτιμάς κάθε στιγμή! Κάντε ρομαντική τη ζωή σας! Κάντε ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους και μην αφήνετε κανέναν να σας στερήσει τη χαρά της ζωής».

Η σπαρακτική ανάρτηση, η οποία συγκέντρωσε σχεδόν 40.000 likes, συνοδευόταν από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της Thackray, στην οποία περπατούσε στην παραλία με τον σκύλο της Leo, τον οποίο χαρακτήρισε ως κάποιον που «σίγουρα ήρθε στη ζωή μου, για να βοηθήσει να φωτιστούν οι πιο σκοτεινές μου μέρες».

If you’re reading this then it means I have died from my battle with cancer and my family are posting my final message…

Posted by Daniella Thackray on Friday, February 23, 2024

Συμπεριέλαβε, επίσης, ένα οδυνηρό απόσπασμα του A. A. Milne από το Winnie The Pooh: «Αν ποτέ υπάρξει ένα αύριο που δεν θα είμαστε μαζί, υπάρχει κάτι που πρέπει πάντα να θυμάσαι. Είσαι πιο γενναίος απ’ ό,τι πιστεύεις, πιο δυνατός απ’ ό,τι φαίνεσαι και πιο έξυπνος απ’ ό,τι νομίζεις. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι, ακόμα κι αν είμαστε χώρια, θα είμαι πάντα μαζί σου».

Αν και μακροσκελής, η ανάρτηση προσέφερε ένα απλό μήνυμα: ότι η σύντομη ζωή της Thackray ήταν γεμάτη ευτυχία παρά τον αγώνα της με την ασθένεια, που την έκανε να χάσει σημαντικές στιγμές και να εγκαταλείψει σχέδια ζωής. «Αγαπούσα τη ζωή μου. Ό,τι είχα πετύχει ήταν αυτό που ήθελα. Αγαπούσα τη δουλειά μου, τον αρραβωνιαστικό μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τον σκύλο μου, καθώς και το σπίτι που θα αγοράζαμε και το μέλλον που φτιάχναμε για μας», έγραψε.

«Σας ευχαριστώ, λοιπόν, όλους που κάνατε τη ζωή μου τόσο μαγική. Θυμηθείτε τι είπα για την απόλαυση των μικρών πραγμάτων».

Η Thackray έκλεισε το τελευταίο της μήνυμα, απευθυνόμενη προς τον αρραβωνιαστικό της. «Και τέλος στον αγαπημένο μου, όμορφο, Tom, σε αγαπώ και θα σε αγαπώ πάντα. Σε ευχαριστώ που με στήριξες και έφερες τόση αγάπη και ευτυχία στη ζωή μου. Πήγαινε να απολαύσεις τη ζωή σου τώρα, το αξίζεις», έγραψε.

Το χολαγγειοκαρκίνωμα είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου, που κατά μέσο όρο προσβάλλει λιγότερους από 6 στους 100.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, όπως σημειώνει η New York Post. Δεν υπάρχει θεραπεία για την ασθένεια, την οποία η Thackray αποκάλεσε «φρικτή» και «σκληρή».