Mια Παριζιάνα έχει πάντα όμορφα, ανεπιτήδευτα και κομψά μαλλιά, είναι το σήμα κατατεθέν της. Ωστόσο, δεν δείχνουν ποτέ στιλιζαρισμένα, μια Γαλλίδα δεν θα μοιάζει ποτέ σαν να βγήκε από το κομμωτήριο. Υιοθετεί ανάλογα με την ηλικία της ένα πιο χαλαρό χτένισμα με διάφορες βαθμίδες ανακατέματος. Ωστόσο, αυτό που βλέπετε δεν είναι παρά ένα πολύ καλά οργανωμένο χάος.

Θυμηθείτε τα μαλλιά της πρώτης κυρίας της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν: Σας φαίνονται ποτέ χτενισμένα; Όχι. Σας φαίνονται ωστόσο ποτέ απεριποίητα; Οπωσδήποτε όχι. Πώς καταφέρνει να κρατά αυτή τη λεπτή ισορροπία; Μα είναι τόσο απλό. Είναι Γαλλίδα! Πάμε να δούμε τις έξι συμβουλές που θα μας έδινε μια Παριζιάνα για τα μαλλιά μας, όπως τις διαβάσαμε στο βιβλίο «Πώς να είσαι Παριζιάνα όπου κι αν βρίσκεσαι».

#1. Όσον αφορά τη βαφή των μαλλιών, είτε την αποφεύγουμε είτε, αν φτάσει ο καιρός να καλύψουμε τα λευκά μαλλιά, βάφουμε τα μαλλιά στο φυσικό μας χρώμα. Μια Γαλλίδα δεν θα κάνει δραματικές αλλαγές στο φυσικό χρώμα των μαλλιών της. Αν χρησιμοποιήσει βαφή, θα είναι για να το αναδείξει.

#2. Ελαχιστοποιούμε τη χρήση του σεσουάρ. Το καλοκαίρι τα αφήνουμε να στεγνώσουν μόνα τους, ενώ τον χειμώνα λουζόμαστε το βράδυ και τα στεγνώνουμε με τη βοήθεια μιας πετσέτας, ώστε να μη βγούμε το πρωί έξω με βρεγμένο κεφάλι. Το σεσουάρ είναι κάτι σχεδόν αχρείαστο σε μια Γαλλίδα.

#3. Πέφτουμε στο μαξιλάρι με νωπά μαλλιά, ώστε ο ύπνος να τους δώσει αυτό το επιμελώς ατημέλητο στιλ που κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει τόσο σωστά. Δεν χρειάζεται να λουζόμαστε κάθε μέρα. Το ιδανικό, ανάλογα και με την τρίχα μας, είναι να λουζόμαστε κάθε δυο ή τρεις ημέρες, καθώς τα μαλλιά αποκτούν το σχετικό βάρος και όγκο μετά την πρώτη ημέρα του λουσίματος.

#4. Δεν χρειάζεται να φορτώνουμε τα μαλλιά μας με αξεσουάρ. Αν είμαστε ενήλικες, ας αποφεύγουμε τα πολλά τσιμπιδάκια, τις κορδέλες και οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό πάνω στα μαλλιά μας. Αν θέλουμε οπωσδήποτε να προσθέσουμε κάτι, ας είναι μόνο ένα στοιχείο, όπως μια διακριτική στέκα ή ένας λεπτός φιόγκος για να δέσουμε την κοτσίδα μας.

#5. Όσο περνούν τα χρόνια και το πρόσωπό μας δείχνει πιο κουρασμένο, πρέπει να φροντίζουμε όλο και περισσότερο τα μαλλιά μας, ώστε να εξισορροπούμε την εικόνα μας.

#6. Πάντα ψεκάζουμε τα μαλλιά μας με λίγες σταγόνες από το άρωμά μας.