To καρέ έχει τόσες πολλές εκδοχές που αποκλείεται να μη βρείτε μία που να σας ταιριάζει. Αν δεν αγαπάτε τα αυστηρά κουρέματα, αλλά σας αρέσουν τα πιο ανάλαφρα, τότε το «flicked shoulder cut» είναι ο τύπος του καρέ που δίνει έμφαση στις άκρες των μαλλιών σας και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Το ότι μπορεί να γίνει τόσο σε ίσια όσο και σε σπαστά μαλλιά είναι ένα ακόμη από τα θετικά του.

Πολλές celebrities, ανάμεσά τους η Zendaya, η Emma Stone και η America Ferrera, έχουν υιοθετήσει την τάση του «flicked shoulder cut», που θέλει τα μαλλιά να κόβονται στο ύψος των ώμων, ενώ οι άκρες τους γυρίζουν προς τα έξω, κάνουν flick, με τη βοήθεια του styling και προσθέτουν κίνηση. Για να το επιτύχετε, το μόνο που χρειάζεται είναι να φιλάρετε το τελείωμα των μαλλιών σας ώστε να φτάσει στο επιθυμητό ύψος και να μπορεί να σταθεί κάνοντας μύτες.

Υπάρχει εκδοχή του «flicked shoulder cut» με αφέλειες και χωρίς, ενώ είναι πολύ εύκολο να το χτενίσετε, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε ένα πολύ κομψό κούρεμα που απαιτεί λίγο χρόνο, για να το περιποιηθείτε. Το γύρισμα στις άκρες των μαλλιών μπορεί να δημιουργηθεί είτε με τη βοήθεια του σεσουάρ είτε με αυτή της πρέσας. Στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε εργαλείο θερμότητας, μην παραλείψετε να βάλετε ένα προϊόν προστασίας στα μαλλιά σας, για να μην τα κάψετε. Τέλος, ολοκληρώστε το κράτημα, ψεκάζοντας με λακ!