Η Samantha Jones σε μία από τις πολλές iconic σκηνές του «Sex & The City» είχε πει πως δεν πιστεύει στον γάμο, καθώς αυτός δεν πετυχαίνει κάθε φορά, ωστόσο πιστεύει στο μπότοξ, επειδή πάντα λειτουργεί. Είναι αλήθεια πως το μπότοξ, αν γίνει από έμπειρο και καταρτισμένο γιατρό και ανάλογα πάντα με τις προσωπικές ανάγκες του κάθε ατόμου, τότε πράγματι κάνει θαύματα.

Ποια είναι, όμως, η πραγματική διάρκεια ενός μπότοξ και πότε ξεκινά να φεύγει η επίδρασή του, με το πρόσωπο να επανέρχεται σιγά σιγά στην προηγούμενη κατάσταση; Ρωτήσαμε τον πολύ έμπειρο πλαστικό χειρουργό, κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, (looknatural.gr) να μας λύσει αυτές τις δυο βασικές απορίες.

Σύμφωνα με όσα μας είπε, η αυτή καθαυτή διάρκεια του συγκεκριμένου ενέσιμου σκευάσματος είναι τρεις με τέσσερις μήνες. Από τη στιγμή, δηλαδή, που το κάναμε και μέσα σε δεκαέξι εβδομάδες θα έχει πάψει να έχει επίδραση στον οργανισμό μας.

Ωστόσο, το πώς θα φανεί το κάθε πρόσωπο μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, που μεταφράζεται και στο πόσο συχνά θα πρέπει να το επαναλαμβάνουμε, εξαρτάται καθαρά από το κάθε άτομο, δηλαδή την ηλικία του, τις ανάγκες, το πόσες ρυτίδες έκφρασης είχε, από ποια ηλικία έχει ξεκινήσει να κάνει μπότοξ και διάφορους άλλους παράγοντες.

Έτσι, αν και το μπότοξ αυτό καθαυτό διαρκεί τέσσερις μήνες μάξιμουμ, τα αποτελέσματά του ποικίλλουν από πρόσωπο σε πρόσωπο. Αυτό σημαίνει πως μπορεί κάποιος να πρέπει να κάνει τέσσερις φορές το χρόνο θεραπεία και άλλος τρεις ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες. Πάντως μαθηματικά μιλώντας, μπορούμε να κάνουμε από μία έως τέσσερις φορές το χρόνο την ενέσιμη αυτή θεραπεία. Περισσότερες, θα ήταν κάπως υπερβολή.

Αν, λοιπόν, δείτε πως έχουν περάσει τρεις μήνες και το αποτέλεσμα του μπότοξ έχει φύγει, είναι φυσιολογικό. Αν το δείτε να χάνεται νωρίτερα, τότε ίσως κάτι να μην πήγε καλά με το υλικό ή με την εφαρμογή του.