Αν έχετε κάποιο κατοικίδιο στο σπίτι σας, είτε γάτα είτε σκύλο, γνωρίζετε καλά πως έχει τις δικές του ανάγκες περιποίησης και μάλιστα σχεδόν σε καθημερινή βάση. Τα ζωάκια μας απολαμβάνουν το pampering και καταλαβαίνουν πως τα φροντίζουμε και τα προσέχουμε επειδή τα αγαπάμε.

Όλο και συχνότερα βλέπουμε στα social media βίντεο με pets που απολαμβάνουν μια home spa day και δείχνουν πολύ ευτυχισμένα, ενώ πλέον οι υπηρεσίες pet grooming είναι πολύ δημοφιλείς ανάμεσα στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων που πηγαίνουν τα ζωάκια τους για μπάνιο και κούρεμα σε ειδικούς.

Ένας σκύλος χρειάζεται να κάνει μπάνιο ανάλογα με το τρίχωμά του μία φορά το μήνα και να βουρτσίζεται κάθε μέρα, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να κόβουμε τα νύχια του. Αν είναι μακρύτριχος, χρειάζεται και κούρεμα τουλάχιστον μία με δύο φορές το χρόνο. Επίσης περιποίηση χρειάζεται η οδοντοστοιχία του, καθαρισμό τα αυτάκια του και ενυδάτωση οι πατούσες του.

Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τις γάτες, με το μπάνιο να μπορεί να γίνεται λιγότερο συχνά και πάλι ανάλογα με το τρίχωμά τους, δηλαδή μία φορά στους τρεις μήνες, το χτένισμα καθημερινά ειδικά αν είναι μακρύτριχες και για τα νυχάκια τους εκτός από το να τα κόβουμε, καλό είναι να υπάρχει και ένα ονυχοδρόμιο για να τα ακονίζουν καθώς αυτή είναι μια πολύ αγαπημένη συνήθειά τους.

Εμείς βρήκαμε μερικά προϊόντα περιποίησης και ευεξίας για σκύλους και γάτες, που θα αναβαθμίσουν τη beauty ρουτίνα και του δικού σας κατοικιδίου: Μια χειροποίητη ενυδατική κρέμα για τις πατούσες και τη μουσούδα του, ένα λαδάκι καθαρισμού για τα αυτιά του και φυτικές σταγόνες για χαλάρωση.

#1. Happy Pet – All Purpose Skin Cream

Η κρέμα “happy pet, all-purpose skin cream” by Anna’s είναι ένα φυσικό προϊόν το οποίο ενυδατώνει, καταπραΰνει και προστατεύει τα πέλματα και το δέρμα των μικρών μας φίλων. Είναι κατάλληλη για δερματικές παθήσεις, επούλωση τραυματισμών, εγκαύματα και κνησμό. Xρησιμοποιoύμε την κρέμα μία με δύο φορές την ημέρα τοπικά.

Happy Pet – All Purpose Skin Cream € 14.90

#2. Happy Pet – Ottic Cleanser

Μοναδικός συνδυασμός από οξυγονούχο νερό, μηλόξυδο, αιθέρια έλαια λεβάντας, ρίγανης και λεμονιού, για τον καθαρισμό των αυτιών των σκύλων και των γατών. Ανακινούμε πριν κάθε χρήση και εφαρμόζουμε επαρκή ποσότητα ώστε να γεμίσουμε τον ακουστικό πόρο. Στην συνέχεια κάνουμε απαλή εντριβή στην βάση του αυτιού και καθαρίζουμε με βαμβάκι γύρω από τον ακουστικό πόρο. Συνίσταται χρήση 2 εως 3 φορές την εβδομάδα.

Happy Pet – Ottic Cleanser € 11.90

#3. HAPPY PET – Anna’s Remedies

Μείγμα λουλουδιών που βοηθά το κατοικίδιο μας να γίνει πιο δεκτικό στην θετική εκπαίδευση. Χαρίζει ηρεμία σε στρεσογόνες καταστάσεις όπως ο αποχωρισμός και το νέο περιβάλλον.

“Θέλω ο σκύλος/η γάτα μου να προσαρμοστεί με ευκολία στο καινούργιο μας σπίτι”.
“Θέλω να έρχεται πιο άνετα σε επαφή με άλλα ζώα και ανθρώπους”.
“Θέλω να μην πανικοβάλλεται όταν λείπω”.

Χρήση: 2-3 φορές την ημέρα, 7 σταγόνες στη γλώσσα ή προσθέτοντας σε λίγο νερό. Αποφύγετε την επαφή του σταγονόμετρου με τη γλώσσα.

HAPPY PET – Anna’s Remedies € 20.00