Παλιότερα ίσχυαν κάποιοι κανόνες τόσο για τη μόδα όσο και για την ομορφιά, οι οποίοι όμως πλέον έχουν καταρριφθεί, όχι επειδή ήταν απαραίτητα λάθος, αλλά κυρίως επειδή ήταν χωρίς λόγο δεσμευτικοί. Ένας από αυτούς αφορούσε το ασορτί βερνίκι σε χέρια και σε πόδια: Δεν θυμάμαι ποτέ τη μητέρα μου να κάνει διαφορετικό χρώμα μανικιούρ από το πεντικιούρ της, κάτι που τηρεί μέχρι και σήμερα.

Από την προσωπική έρευνα που έκανα, ρωτώντας διάφορες nail artists αν οι γυναίκες σήμερα επιμένουν στον κανόνα που θέλει τα νύχια των χεριών και των ποδιών να είναι βαμμένα ασορτί, μου είπαν πως ένα μεγάλο ποσοστό εξακολουθεί να επιλέγει αν όχι ακριβώς την ίδια απόχρωση, μια πολύ κοντινή και αυτό μάλλον αποτελεί κατάλοιπο του παρελθόντος, καθώς τις κάνει να νιώθουν σίγουρες. Ωστόσο, όλο και περισσότερες πελάτισσες ζητούν κάτι διαφορετικό στα άνω από τα κάτω άκρα.

Η αλήθεια είναι πως ο κανόνας του ασορτί μανικιούρ-πεντικιούρ δεν ισχύει. Μπορείτε να βάψετε ό,τι χρώμα θέλετε τα νύχια των χεριών σας και ένα εντελώς διαφορετικό τα νύχια των ποδιών σας. Δεν είναι λάθος. Όχι ότι είναι λάθος να τα βάφετε το ίδιο χρώμα, απλώς δεν αποτελεί απαράβατο κανόνα.

Υπάρχουν γυναίκες που βρίσκουν ότι άλλο χρώμα κολακεύει τα χέρια τους και άλλο τα πόδια τους και αυτό είναι πολύ λογικό, καθώς στα χέρια μπορούν να παίξουν με το μήκος και το σχήμα, ενώ τα νύχια των ποδιών έχουν και συγκεκριμένο μήκος και συγκεκριμένο σχήμα, επομένως κάτι που στα άνω άκρα θα δείχνει ωραίο, ίσως να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα και στα κάτω άκρα. Επίσης, στα άνω άκρα η πλειοψηφία τείνει να χρησιμοποιεί ευκολότερα διακοσμητικά στοιχεία και σχέδια απ’ ό,τι στα κάτω. Όχι ότι δεν μπορούμε να βάλουμε στρας ή να ζωγραφίσουμε τα νύχια των ποδιών, απλά είναι πιο edgy και παρόλο που το TikTok είναι γεμάτο από τέτοιες ιδέες, στην πραγματικότητα δεν τις βλέπουμε συχνά στην αληθινή ζωή. Δείτε κάποιες από αυτές στα βίντεο που ακολουθούν, ίσως βρείτε κάτι να σας αρέσει.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε πως μπορείτε να βάψετε ό,τι χρώμα θέλετε τα νύχια των χεριών σας και ό,τι άλλο θέλετε τα νύχια των ποδιών σας, απλώς στα χέρια έχετε τη δυνατότητα για κάτι ακόμη πιο περίτεχνο, ενώ ακόμη κι αν εξακολουθείτε να τα βάφετε με το ίδιο βερνίκι, και πάλι δεν είστε ντεμοντέ.

Ποια είναι τα χρώματα που προτείνουν οι nail artists γι’ αυτό το καλοκαίρι;

Όσο για τα χρώματα που προτείνουν οι nail artists το φετινό καλοκαίρι, αρχικά είναι τα πάντα κλασικά και διαχρονικά κόκκινα σε όλες τους τις αποχρώσεις, τα ροζ σε όλη τους τη χρωματική παλέτα, καθώς και τα λευκά – ο ασβέστης, τα περλέ και τα γαλακτερά του γαλλικού. Πέρα από αυτά, φέτος βλέπουμε να έχει μπει στο παιχνίδι το κίτρινο, το πράσινο να διεκδικεί επίσης δυναμικά μια θέση στα δάκτυλά μας, καθώς και το γαλάζιο-μπλε να φέρνει πιο νωρίς τη θάλασσα μπροστά στα πόδια μας.