To supermodel Elle Macpherson μπορεί να είναι πλέον 60 ετών, ωστόσο ακόμη τιμά τον χαρακτηρισμό «The body» που της δόθηκε το 1989 από το περιοδικό «Times», καθώς είχε το ωραιότερο σώμα από όλα τα mega models της χρυσής εποχής του modelling. Eίναι επίσης γνωστή για το ότι κατέχει το ρεκόρ εμφανίσεων με μαγιό στο εξώφυλλο του «Sports Illustrated» (πέντε συνολικά) και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους υψηλής ραπτικής παγκοσμίως.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιογράφο και συγγραφέα Nina Garcia, η Elle Macpherson απάντησε σε μερικές ερωτήσεις που αφορούσαν τη μόδα, το προσωπικό στιλ, τι βρίσκει κομψό σε μία γυναίκα και ποιο είναι το αγαπημένο της ρούχο, με τις απαντήσεις να δημοσιεύονται στο βιβλίο «The little black book of style».

Στην ερώτηση «Με ποιο κριτήριο πρέπει να αγοράζουμε εσώρουχα;», η Elle Macpherson απάντησε πως «το πιο βασικό είναι να ταιριάζουν σωστά στο σώμα μας. Οι περισσότερες γυναίκες δεν γνωρίζουν πραγματικά τι νούμερο σουτιέν φορούν. Πειραματιστείτε με τα χρώματα και θα πειστείτε πως τα περισσότερα δεν φαίνονται κάτω από τα λευκά ρούχα αν αυτό είναι που σας φοβίζει. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες όταν αγοράζουν εσώρουχα είναι ότι προσπαθούν να ταιριάξουν το πάνω με το κάτω μέρος. Aπελευθερωθείτε και συνδυάστε διαφορετικά σχέδια, θα εκπλαγείτε».

Στην ερώτηση «Πώς θα κατακτήσει μια γυναίκα το προσωπικό της στιλ;», η Elle Macpherson είπε: «Βρείτε τον τύπο σας χωρίς να ακολουθείτε τη μόδα. Προσωπικά φορώ τζιν με λευκό T-Shirt, μπότες τύπου cowboy ή μπαλαρίνες και πουλόβερ από κασμίρ για 25 χρόνια. Το μόνο που αλλάζω είναι το κόψιμο του τζιν μου. Πιστεύω πολύ στην άνεση και στη συνέπεια στο ντύσιμο. Δεν χρειάζεται να σας πιάνει σχιζοφρένεια για να ντυθείτε σύμφωνα με τις τάσεις. Βρείτε τον εαυτό σας και να είστε αυτός».

Όσο για το τι βρίσκει κομψό σε μια γυναίκα, το super model απάντησε: «Mια γυναίκα είναι κομψή ανεξάρτητα από το τι φοράει, αν νιώθει άνετα με τον εαυτό της. Λατρεύω τις γυναίκες που ανεξαρτήτως look αποπνέουν μια εσωτερική δύναμη. Μπορεί να είναι γυμνές ή να φορούν μια δημιουργία υψηλής ραπτικής και να έχουν ακριβώς το ίδιο attitude. Αυτό για μένα είναι κομψότητα». Πρόσθεσε δε πως οι πιο στιλάτες γυναίκες που γνωρίζει είναι η Αngelina Jolie, η Kate Blanchett και η Audrey Hepburn, ειδικά στην ταινία «Breakfast at Tiffany’s», που ό,τι κι αν φορούσε της πήγαινε. Τέλος, στην ερώτηση ποιο είναι το αγαπημένο της ρούχο ήταν λακωνική, απαντώντας: «το λευκό T-shirt».