Στη Θεσσαλονίκη, η blogger Θεοδώρα Γάτση κάνει καθημερινά την εξής δουλειά: βγαίνει με την κάμερά της στους δρόμους, σταματά γυναίκες κάθε ηλικίας και τις ρωτά: «Τι φοράς σήμερα;». Oι γυναίκες σταματούν, απαντούν με χαμόγελο και λένε σε ποιο brand ανήκει το κάθε τι που φορούν, ενώ απαντούν και σε μερικές άλλες σύντομες ερωτήσεις σχετικά με την ιδιότητα και το στιλ τους.

Στις αναρτήσεις της στο TikTok, στο Instagram και στο Facebook, βλέπουμε τα κορίτσια που περπατούν στο κέντρο της συμπρωτεύουσας να μιλάνε για τα outfits τους και το αγαπημένο τους άρωμα, αποδεικνύοντας πως οι σύγχρονες θηλυκότητες της πόλης ξέρουν από brands και mix and match, είναι στιλιστικά ενημερωμένες και, πάνω απ’ όλα, έχουν όλες το δικό τους προσωπικό στιλ, συνθέτοντας έτσι τη fashion ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, η οποία άλλωστε διαθέτει ήδη την ιδιότητα της «πιο ερωτικής πόλης της Ελλάδας».

Εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς πως οι Θεσσαλονικιές έχουν έρωτα και με τη μόδα, και παρ’ όλο που δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε ήδη, αυτό που έχει αλλάξει αρκετά είναι πως οι γυναίκες εκεί, έχουν πλέον υιοθετήσει ένα πιο απλό και καθημερινό στιλ, το οποίο έχει άποψη και φινέτσα, κόντρα στην παλαιότερη αντίληψη που τις ήθελε μαξιμαλιστικές από το πρωί ως το βράδυ. Η εικόνα της σύγχρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη είναι περιποιημένη, κομψή και ενημερωμένη, αλλά όχι too much.

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα looks από αυτά που έχουμε δει κατά καιρούς στη σελίδα και το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι: «Θεοδώρα, συνέχισε την καλή δουλειά, όσο τα κορίτσια κάνουν τη δική τους».