Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε την Σταματίνα Τσιμτσιλή στο κέντρο της πόλης με ένα casual look, το οποίο είναι ιδανικό για τις ζεστές ημέρες που διανύουμε, προσθέτοντας μερικά κομμάτια με επώνυμη υπογραφή.

Η παρουσιάστρια του «Happy Day» επέλεξε να αντιμετωπίσει τη ζέστη μ’ ένα denim σορτς, λευκό αμάνικο πουκάμισο, μαύρα πέδιλα Hermès και μια oversize tote Fendi τσάντα από raffia παλαιότερης συλλογής.

Γιατί να επιλέξετε μια καλοκαιρινή τσάντα από raffia;

Η raffia είναι μια φυσική ίνα που προέρχεται από τα φύλλα του φοίνικα raffia, ο οποίος καλλιεργείται κυρίως στη Μαδαγασκάρη, την Αφρική και την Ασία. Είναι ισχυρή, εύκαμπτη και ανθεκτική, καθιστώντας την ιδανική για την κατασκευή αξεσουάρ, όπως τσάντες και καπέλα.

Οι τσάντες από raffia έχουν κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια λόγω της φυσικής τους εμφάνισης, της ελαφρότητας και της ευελιξίας τους, που ταιριάζουν τέλεια με casual και boho στιλ. Η υφή τους προσθέτει μια οργανική αίσθηση σε κάθε ντύσιμο. Είναι πολύ ελαφριές και άνετες στη μεταφορά, ενώ παρά τη φυσική τους προέλευση, είναι ανθεκτικές τόσο στη φθορά όσο και στις καιρικές συνθήκες, και μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα. Διατίθενται σε πληθώρα σχεδίων και μεγεθών, από μικρές χειροποίητες τσάντες μέχρι μεγάλες τσάντες παραλίας. Συχνά διακοσμούνται με κεντήματα, χάντρες ή φούντες, με τα διακοσμητικά στοιχεία να προσδίδουν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Όλα τα παραπάνω κάνουν τις τσάντες από raffia εξαιρετικά ευέλικτες στη χρήση τους, αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για καθημερινές δραστηριότητες όσο και για ειδικές περιστάσεις. Είναι ιδανικές για την παραλία, τις διακοπές, αλλά και για καθημερινές εξόδους στην πόλη. Πρόκειται για μια κομψή και πρακτική επιλογή για κάθε γκαρνταρόμπα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η raffia είναι ένα φυσικό και ανανεώσιμο υλικό, του οποίου η καλλιέργεια και συγκομιδή έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σύγκριση με τις συνθετικές τσάντες. Προτιμώντας μία τσάντα από raffia, κάνετε ταυτόχρονα και μία οικολογική επιλογή.