Θέλετε να απολαύσετε ένα διαφορετικό μπάνιο, ασυνήθιστο από αυτά που κάνετε καθημερινά; Για όλα υπάρχει λύση. Αρκεί πρώτα φυσικά να υπάρχει διάθεση.

Γεμίστε λοιπόν τη μπανιέρα σας με ζεστό νερό, αρωματισμένο με αιθέρια έλαια, αφρόλουτρο και άλατα. Περιποιηθείτε για λίγο τον εαυτό σας και διώξτε τις έγνοιες της καθημερινότητας.

Μην ανάψετε το φως

Να θυμάστε μόνο ότι για να ξεφύγετε, δεν πρέπει να ανάψετε το ηλεκτρικό φως. Πρέπει να προτιμήσετε το απαλό φως των κεριών. Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε απαλή, σιγανή μουσική και να αφεθείτε στην ηρεμία της στιγμής.
Μπορείτε ακόμη αν θέλετε να απολαύσετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ή ένα ζεστό ρόφημα.

Αποβάλλεται το στρες

Το σωστό μπάνιο θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μετριάσετε το στρες και να ξεχάσετε για λίγο τα νεύρα σας.

Η εξήγηση, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πολύ απλή: Η σύσταση του σώματός μας περιλαμβάνει κατά 70% νερό. Δεν είναι τυχαίος μάλιστα ο παραλληλισμός της αίσθησης ηρεμίας που μας προσφέρει το ζεστό μπάνιο με την ασφάλεια που νιώθει το έμβρυο στη μήτρα.

Εκτός όμως από ηρεμία, το ζεστό νερό προσφέρει και οφέλη στο σώμα, γιατί προκαλεί αγγειοδιαστολή, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος προς τους μυς.

Έτσι, τους χαλαρώνει όταν είναι σφιγμένοι, ανακουφίζει από τους πόνους και βοηθά στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, γιατί πολλά Spa έχουν προσθέσει στα προγράμματά τους θεραπείες βασισμένες στο νερό και γιατί στην Ιαπωνία αποτελεί κοινωνική παράδοση το μπάνιο μαζί με μέλη της οικογένειας, φίλους ή συναδέλφους.

Προσοχή όμως!

Δεν πρέπει να μένετε στο ζεστό νερό παραπάνω από 20 – 30 λεπτά γιατί μπορεί να ξηράνετε την επιδερμίδα σας. Έτσι, για να αποφύγετε την ξηρότητα της επιδερμίδας, προτιμήστε προϊόντα καθαρισμού που δεν διαταράσσουν την ισορροπία pH της επιδερμίδας. Να θυμάστε μόνο ότι όταν τελειώσετε το μπάνιο δεν πρέπει να σκουπίσετε εντελώς το σώμα σας αλλά, όσο είναι ακόμη νωπό, απλώστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή λάδι, αν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό.