Η απόφαση να επιβληθεί πρόστιμο στη γυναικεία ομάδα της Νορβηγίας στο beach handball επειδή οι αθλήτριες προτίμησαν να φορέσουν σορτσάκια, όπως και οι άντρες αθλητές, αντί για τα «άβολα» μπικίνι, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Μάλιστα, η ποπ σταρ Pink προσφέρθηκε να πληρώσει εκείνη το πρόστιμο.

Στην ομάδα επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ για «ακατάλληλο ντύσιμο» στη διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρει το BBC.

«Είμαι πολύ περήφανη για τη γυναικεία ομάδα beach handball της Νορβηγίας που διαμαρτυρήθηκε απέναντι στους σεξιστικούς κανόνες που αφορούν τη στολή της», τουίταρε η τραγουδίστρια την Κυριακή.

«Ευχαρίστως να πληρώσω το πρόστιμο για εσάς», συμπλήρωσε.

https://twitter.com/Pink/status/1419127641068630016

Η νορβηγική ομοσπονδία χάντμπολ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν προετοιμασμένη να πληρώσει τα πρόστιμα.

Η ομάδα όμως εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς την Pink μέσω ενός Instragram story. «Ουάου: Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την υποστήριξη», έγραψαν οι αθλήτριες.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ είπε ότι επέβαλε το πρότιμο για την επιλογή των αθλητριών στη διάρκεια του αγώνα κατά της Ισπανίας στη Βουλγαρία, επειδή τα σορτσάκια που φορούσαν «δεν ήταν σύμφωνα με τους κανονισμούς».

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της χώρας, Abid Raja, χαρακτήρισε «απολύτως γελοία» την απόφαση.

Τα πρόστιμα χαρακτηρίστηκαν «εντελώς εξοργιστικά», ενώ η αρχηγός της ομάδας του χάντμπολ του πανεπιστημίου του Μπαθ δήλωσε πως «θα αισθανόμουν εξαιρετικά άβολα αν με ανάγκαζαν να φοράω μπικίνι για να παίξω ένα άθλημα που αγαπώ».