Αν χρειαζόταν να έχετε μόνο ένα προϊόν στο μπουντουάρ σας για την περιποίηση της επιδερμίδας σας τότε σίγουρα θα ήταν αυτό. Πρόκειται για ένα πολύ ήπιο και απλό προϊόν που έκανε την εμφάνισή του πριν λίγα χρόνια και έφερε την επανάσταση στο ντεμακιγιάζ, ενώ για αρκετό καιρό αποτελούσε και το κοινό μυστικό των make up artists για τέλειο ντεμακιγιάζ, καθώς ήταν υποαλλεργικό και δεν προκαλούσε κοκκινίλες στην επιδερμίδα.

Ο λόγος για το «micellar water», το «μαγικό» νερό, που μόνο με ένα πέρασμα μπορεί να απομακρύνει το μακιγιάζ, το σμήγμα ακόμη και τους ρύπους και την σκόνη της ημέρας που έχουν συσσωρευετεί στο πρόσωπό σας.

Πρόκεται για ένα νερό που περιέχει διάφορα συστατικά ενυδάτωσης, όπως γλυκερίνη ή άλλες ουσίες, με τα μόρια των συγκεκριμένων ουσιών να σχηματίζουν μικροσκοπικά σφαιρίδια, τα λεγόμενα μικύλλια (εξ ου και η ονομασία του μικκυλιακό) τα οποία λειτουργούν σαν μαγνήτες της λιπαρότητας και των ρύπων στην επιδερμίδα. Χάρη σε αυτά το θαυματουργό αυτό νερό συνδυάζει την δροσερή αίσθηση του νερού με την καθαριστική ιδιότητα του λαδιού, χωρίς να αφήνει στο δέρμα σας ίχνος λιπαρότητας.

Εφαρμόστε, λοιπόν, μία μικρή ποσότητα σε ένα βαμβάκι και περάστε το απαλά στο πρόσωπό σας. Με μια κίνηση θα απομακρύνετε το μακιγιάζ σας, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί στο δέρμα σας η αίσθηση της άνεσης, αφήνοντάς το απαλό και λαμπερό.