Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία αύξηση σε προϊόντα ομορφιάς σε μορφή πούδρας (σκόνη), σε διάφορες κατηγορίες όπως σαμπουάν και κρέμες μαλλιών, μάσκες, κ.α.
Τι είναι, ωστόσο, τα προϊόντα ομορφιάς σε σκόνη; Όταν το νερό αφαιρείται από τα συγκεκριμένα προϊόντα, μένει το ξηρό συστατικό τους, δηλαδή η σκόνη. Το σημαντικό για τα συγκεκριμένα προϊόντα ομορφιάς είναι το ότι δεν έχουν καθόλου πυκνωτικά, γαλακτωματοποιητές, επιβλαβή αερολύματα, αιθέρια έλαια και τεχνητά αρώματα.
Πρόκειται, δηλαδή, για φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα με πιο ισχυρή φόρμουλα και λιγότερα απόβλητα. Γιατί, ωστόσο, συστήνονται από τους ειδικούς;
Είναι πιο συμπυκνωμένα
Τα προϊόντα χωρίς νερό παρασκευάζονται με υδατοδιαλυτά συστατικά που ενεργοποιούνται κατά την χρήση τους, γεγονός που τους επιτρέπει να αποκλείουν τα πρόσθετα συντηρητικά και άλλα συστατικά, όπως γαλακτωματοποιητές και σταθεροποιητές. Μάλιστα, ακόμη και χωρίς συντηρητικά και νερό στις φόρμουλες τους, τα προϊόντα σε μορφή σκόνης τείνουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κατά μέσο όρο.
Εφόσον, λοιπόν, τα αποθηκεύετε σε δροσερό, ξηρό μέρος και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, είναι πιθανό να έχετε περισσότερη χρήση πριν από την ημερομηνία λήξης τους.
Είναι πιο σταθερά και προσαρμόσιμα
Κάποιος μπορεί να προσαρμόσει στις προσωπικές του ανάγκες την χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων, παίζοντας ενεργό ρόλο στην ανάμιξή τους με νερό ή ορισμένα αιθέρια έλαια, αποφασίζοντας, στην ουσία, ο ίδιος για τις ποσότητες. Και μην ξεχνάτε τον παράγοντα της σταθεροποίησης.
Ένα παράδειγμα για να καταλάβει κανείς το πλεονέκτημα των προϊόντων ομορφιάς σε σκόνη είναι η βιταμίνη C. Το ίδιο το προϊόν αρχίζει αμέσως να υποβαθμίζεται αφού εμφιαλωθεί, οπότε η καλύτερη μορφή του είναι σε σκόνη.
Η βιταμίνη C είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το δέρμα σας, αλλά είναι ένα πολύ πτητικό συστατικό που είναι δύσκολο να σταθεροποιηθεί στα υγρά. Γι΄αυτόν το λόγο, λοιπόν, τα αποτελέσματα με την χρήση ορού ή κρέμας βιταμίνης C μπορεί να είναι περιορισμένα επειδή η αποτελεσματικότητα της βιταμίνης έχει ήδη τεθεί σε κίνδυνο.