Υλικά για 4-6 άτομα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 ρίζες φρέσκο θυμάρι
1 κούπα ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, γάλα, την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, καγιέν, αλάτι, αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ρευστός χυλός.
Παίρνουμε ένα ταψί για μάφινς με 12 θέσεις, βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια και ψεκάζουμε με λάδι.
Στη συνέχεια, γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το μείγμα μας τα φορμάκια και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι στις κορυφές.
Ψήνουμε σε κρύο φούρνο στους 240 βαθμούς για 30 λεπτά ακριβώς, χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου ενδιάμεσα.
Αφού ψηθούν θα έχουν φουσκώσει πολύ και θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.