Μια τάση τόσο μοντέρνα και ταυτόχρονα τόσο διαχρονική όσο η γραμμή πάνω από το μάτι, έρχεται φέτος να σε βάλει στο επίκεντρο της μόδας αλλά και της θηλυκότητας, στη νέα της εκδοχή.

Η γραμμή πάνω από το βλέφαρο είναι σέξι και φέτος είναι παιχνιδιάρικη αφού έχει χρώμα, εκτός του μαύρου. Μπορείς να τη δεις και μόνο στο τέλος του βλεφάρου ή να τη δεις διπλά.

Δείτε όλες τις εκδοχές του «cat eye» που θα σε κερδίσουν φέτος!

Ένα από τα απόλυτα τρεντ του καλοκαιριού είναι φυσικά το μοντέρνο «γατίσιο» βλέμμα που έχει επιστρέψει στις εξωτερικές γωνίες του ματιού αλλά με ένα νέο, ακόμη πιο παιχνιδιάρικο τρόπο.

Δύο γραμμές αντί για μία, χρώμα αντί για το κλασικό μαύρο και χοντρή γραμμή στο επάνω βλέφαρο είναι τα βασικά που θα σε ενθουσιάσουν.

Έντονες βλεφαρίδες και χοντρή γατίσια γραμμή που έχει την κλήση του ματιού. Το έντονο μοντέρνο γατίσιο μάτι πρέπει να συνοδεύεται με απαλά χρωματισμένα χείλη σχεδόν σαν φυσικά, αφού το βασικό είναι να τραβήξεις την προσοχή στο βλέμμα.

Η κλασική και αγαπημένη γραμμή στην εξωτερική γωνία του ματιού είναι ό,τι πιο σέξι στο μακιγιάζ. Η γραμμή των βλεφαρίδων και η γραμμή του άι-λάινερ φαίνονται και κάνουν το βλέμμα πιο σέξι από ποτέ όπως το είδαμε στο σόου των Dolce & Gabbana. Δεν χρειάζεσαι παρά σταθερό χέρι και το άι-λάινερ σου για να την πετύχεις.

Είσαι ξανθούλα και δεν θέλεις να τονίσεις πολύ έντονα το βλέμμα σου και να καταλήξεις στο μαύρο; Τότε δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα απαλό καφέ ή μπλε ή λαδί για να φτιάξεις τη γραμμή πάνω από το μάτι και να κερδίσεις τις εντυπώσεις όπως ο Matthew Williamson στο σόου του.

Αποφάσισε ποιο χρώμα σου ταιριάζει καλύτερα και φτιάξε με αυτό τη γραμμή για το απόλυτο «γατίσιο» μάτι.

Το δραματικό «γατίσιο» βλέμμα που είδαμε στον Jonathan Saunders, μπορεί να είναι εκκεντρικό όμως δεν παύει να μαγνητίζει το βλέμμα και να αναδεικνύει τα μάτια σου.

Η χοντρή γραμμή ξεκινάει λίγο πιο μέσα από τη γωνία του ματιού και συνεχίζει μέχρι έξω, ενώ δημιουργεί σχεδόν νοητή γωνία με το φρύδι.

Το χοντρό φρύδι με την έντονη γραμμή στο μάτι είναι ο ιδανικός συνδυασμός αρκεί το υπόλοιπο μακιγιάζ να κινείται σε πολύ απαλούς τόνους με τα χείλη να είναι σαν φυσικά και τα μάγουλα να είναι ελάχιστα τονισμένα.

Η γραμμή δεν είναι ανάγκη να βρίσκεται σε όλη την επιφάνεια του ματιού, αλλά μπορεί να είναι μόνο στις άκρες και πάλι να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα.

Αν θέλεις να τονίσεις το μάτι, αλλά από την άλλη δεν θέλεις να κάνει «μπαμ» τότε καλό θα ήταν να επιλέξεις τις «γατίσιο» άκρες όπως τις είδαμε στο σόου του Richard Nicoll.

Η πιο εύκολη και γρήγορη λύση η γραμμή στην άκρη του ματιού και φυσικά χείλη και απαλά χρωματισμένα μάγουλα.

Στο Giorgio Armani είδαμε το γατίσιο βλέμμα «επί 2». Αν θέλεις βλέμμα που μαγνητίζει, τότε οι γραμμές πρέπει να είναι 2.

Η μία ακολουθεί τη γραμμή του ματιού, ενώ η άλλη ξεκινάει σαν ευθεία γραμμή από την άκρη του ματιού μέχρι κοντά στο φρύδι.

Πηγή: womenonly.gr