Υπάρχουν απλοί κανόνες  που μπορείτε να εφαρμόσετε για να μην αδυνατίζετε και παχαίνετε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Γι’ αυτό να θυμάστε πρώτον ότι όταν αποφασίσετε να αρχίσετε δίαιτα, είναι σημαντικό να χάνετε ένα κιλό την εβδομάδα. Επιπλέον, πρέπει να μειώνετε σταδιακά τις θερμίδες που προσλαμβάνετε. Είναι καλό αυτό να γίνεται σταδιακά διότι ο οργανισμός δεν θα υποσιτίζεται και θα διαφυλάσσεται και ο μυϊκός ιστός.

Επίσης, πρέπει να ακολουθείτε μια διατροφή χωρίς απαγορεύσεις δηλαδή να περιλαμβάνονται όλες οι τροφές στο διαιτολόγιό σας με μέτρο. Με αυτό τον τρόπο, θα αποφύγετε το στερητικό σύνδρομο που μπορεί να οδηγήσει στην επαναπρόσληψη βάρους.

Και το πιο σημαντικό είναι να ασκείστε κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Κι αυτό γιατί η προπόνηση προφυλάσσει και ενδυναμώνει το μυϊκό σύστημα αποτρέποντας τη μείωση του βασικού μεταβολικού ρυθμού. Και να μην ξεχνάτε να ζυγίζεστε σε εβδομαδιαία βάση. Αυτό θα σας κάνει να μην ξεφύγετε πέρα από κάποια λογικά όρια της τάξεως των δύο – τριών κιλών.