Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν οι εργένισσες, είναι το μαγείρεμα. Προκειμένου να μαγειρέψουν μόνο για τον εαυτό τους, αποφεύγουν τη διαδικασία και παραγγέλνουν απ’ έξω. Για όλες τις «δικαιολογίες» αυτού του τύπου, υπάρχει μια λύση!

Πρόβλημα 1
«Βαριέμαι να λερώνω κατσαρόλες και πιάτα για ένα άτομο».

Λύση
Μπορείτε να αγοράσετε μικρού μεγέθους κατσαρόλες και τηγάνια, κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο και είναι πολύ οικονομικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε οικονομία στα σκεύη που χρησιμοποιείτε, ξεπλένοντας και χρησιμοποιώντας το ίδιο.

Πρόβλημα 2
«Δεν έχει ουσία να μαγειρεύω μόνο για ένα άτομο».

Λύση
Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι δεν πρέπει να ανησυχείτε για τις ιδιαιτερότητες του καθενός, τι τρώει και τι δεν τρώει και φτιάξτε ότι σας κάνει όρεξη! Κάντε το μαγείρεμα μια ευχάριστη ώρα της ημέρας σας.

Πρόβλημα 3
«Δεν ξέρω να μαγειρεύω για ένα άτομο, όλες οι συνταγές είναι για πολλά άτομα».

Λύση
Εκτελέστε τη συνταγή με τις δοσολογίες που σας δίνει, κρατήστε όση ποσότητα θέλετε και την υπόλοιπη αποθηκεύστε την στην κατάψυξη. Έτσι και η συνταγή θα είναι σωστή και θα έχετε προμήθειες για να μην μαγειρεύετε κάθε μέρα. Επίσης, κάντε ένα πρόγραμμα και ψωνίζετε ότι χρειάζεστε. Μην υπερβάλλετε στις ποσότητες για να μην χαλάνε τα τρόφιμα.