Μία συνταγή με σίγουρη επιτυχία!
Υλικά:
8 αυγά
2 κ.γ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι αμύγδαλα, πολύ καλά αλεσμένα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Γέμιση
1 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε
1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160° C περίπου. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπήστε τους κρόκους έως ότου αφρατέψουν και στη συνέχεια, προσθέστε σταδιακά τα αμύγδαλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χτυπήστε ξεχωριστά τα ασπράδια έως ότου γίνουν μαρέγκα, προσέχοντας να μη στεγνώσουν, και αναμείξτε προσεκτικά το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε το μείγμα των κρόκων στα ασπράδια, ανακατεύοντας με ήπιες κινήσεις.
Βουτυρώστε ένα σκεύος ψησίματος και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε το αλουμινόχαρτο να προεξέχει των άκρων του σκεύους. Βουτυρώστε καλά το αλουμινόχαρτο. Ρίξτε το μείγμα στο σκεύος, απλώστε το ομοιόμορφα, και ψήστε για 15 λεπτά.
Μόλις βγάλετε το κέικ από το φούρνο, αναποδογυρίστε το σκεύος σε λαδόκολλα ή μια καθαρή πετσέτα την οποία θα έχετε πασπαλίσει με σκόνη αμυγδάλου.
Χαλαρώστε τις άκρες του αλουμινόχαρτου και αφαιρέστε το πολύ προσεκτικά, προσέχοντας να μη σπάσετε την επιφάνεια του ρολού.
Αναμείξτε τα υλικά της γέμισης, προσθέτοντας υποκατάστατο ζάχαρης ανάλογα με το πόσο γλυκό επιθυμείτε να είναι το μείγμα.
Απλώστε τη γέμιση επάνω στο κέικ πολύ προσεκτικά ώστε να μην το σπάσετε. Κάντε το κέικ ρολό τυλίγοντας με ήπιες κινήσεις και σερβίρετε όταν θα έχει ελαφρώς κρυώσει.
Πηγή: sidages.gr