Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς τη πασίγνωστη σαλάτα «beef tataki» από τον Tanaka Minorou, σεφ του δημοφιλούς ιαπωνικού εστιατορίου Κικυ. Το εστιατόριο είναι το πρώτο ιαπωνικό που άνοιξε στην Αθήνα και η πελατεία του, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και πολλοί ακόμη είναι λάτρεις του sushi ή έχουν μυηθεί χάρη σε αυτό στην ιαπωνική κουζίνα.

Beef tataki salad

Σαλάτα με ελαφρά ψημένο μοσχάρι soba noodles

και dressing με σόγια, μέλι και εσπεριδοειδή

 

Dressing σαλάτας:

·         Σάλτσα σόγιας                            100μλ.

·         Ξύδι από ρύζι                              200μλ

·         Ginger τριμμένο                          1 κουτάλι σούπας

·         Μέλι                                           1 κουταλιά του γλυκού

·         Χυμό πορτοκαλιού                      1/3 φλιτζάνι τσάι

·         Χυμό λεμονιού                           1/3 φλιτζάνι τσάι

·         Μαύρο πιπέρι, και σουσάμι

 

Υλικά για τα noodles και φιλέτο μοσχαριού

·         50 γρ. φιλέτο μοσχαριού

·         Ιαπωνικά ζυμαρικά soba σικάλεως

 

Προσθέτετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το dressing και αφήνετε το dressing περίπου 30 λεπτά. 

Βράζετε τα soba noodles για περίπου 10 λεπτά, κατόπιν κόβετε σε λεπτές φέτες το μοσχάρι και το ψήνετε για περίπου 5-8 λεπτά σε θερμοκρασία 180 βαθμών.

Προσθέτετε σε ένα πιάτο τα noodles, το ελαφρά ψημένο μοσχάρι αλλά και το dressing.