Το στάδιο μιας πόλης είχε γεμίσει κόσμο, καθώς στη σημερινή ημερίδα στίβου θα αγωνίζονταν ο Κώστας Κυκλώνας και ο Γρηγόρης Γρήγορος για τον τίτλο του πρωταθλητή στα 100 μέτρα.

Χάρη σε μια γενναιόδωρη προσφορά τα μετάλλια του συγκεκριμένου αγώνα ήταν πράγματι από χρυσό, αργυρό και χαλκό, κάτι που έκανε τον συναγωνισμό για μια θέση στο βάθρο ακόμη πιο σκληρό. Το γεγονός είχε προσελκύσει αθλητές από όλη τη γύρω περιοχή.

Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός, αλλά ούτε ο Κώστας Κυκλώνας ούτε ο Γρηγόρης Γρήγορος κατέκτησαν το χρυσό ή το αργυρό μετάλλιο.

Η μάχη για το χάλκινο μετάλλιο, ήταν εξαιρετικά αμφίρροπη. Ακριβώς στη γραμμή του τερματισμού ο Κώστας Κυκλώνας πέρασε τον Γρηγόρη Γρήγορο που ήταν τέταρτος.

Ωστόσο, στην τελετή απονομής των μεταλλίων ο Κώστας Κυκλώνας δεν βρέθηκε στο βάθρο. Περιορίστηκε να παρακολουθεί από την εξέδρα και να καταριέται την τύχη του. Μπορείς να εξηγήσεις γιατί;

Λύση:

Επειδή ο Κώστας Κυκλώνας τερμάτισε τέταρτος. Μπορεί να πέρασε τον Γρηγόρη Γρήγορο πάνω στη γραμμή του τερματισμού, αλλά εκείνη τη στιγμή ο Γρηγόρης Γρηγόρης κατείχε την τέταρτη θέση.