Ένας γνωστός Youtuber ονόματι Alex Burkan κατάφερε μετά από πολλές προσπάθειες να κατασκευάσει ένα αναδιπλούμενο φωτόσπαθο το οποίο θα μπορούσε να πει κανείς ότι θυμίζει το εμβληματικό όπλο από το Star Wars.

Και όχι μόνο το κατάφερε αλλά μπήκε στο βιβλίο με τα βραβεία Γκίνες δηλώνοντας «Όλη μου τη ζωή ήμουν μεγάλος θαυμαστής του Star Wars και το φωτόσπαθο ήταν το πιο επιθυμητό μου gadget. Το βασικό συστατικό του φωτόσπαθού μου είναι ένας ηλεκτρολύτης. Ένας ηλεκτρολύτης είναι μια συσκευή που μπορεί να παράγει μια τεράστια ποσότητα υδρογόνου και οξυγόνου και να συμπιέζει το αέριο σε οποιαδήποτε πίεση χωρίς μηχανικό συμπιεστή».

Φυσικά δεν πρόκειται για μια απλή κατασκευή αλλά χρειάστηκε χρόνια για να την ολοκληρώσει. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας και της αφοσίωσής του είναι μια λεπίδα που έχει μήκος 90 εκατοστών και φτάνει σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 2760 βαθμούς Κελσίου, τόσο ισχυρή ώστε να μπορεί να κόψει το ατσάλι.

Ο Burkan χρειάστηκε χρόνια συγκεντρώνοντας ιδέες και υλικά από διαδικτυακές αγορές και μάντρες απορριμμάτων αλλά το πιο δύσκολο ήταν η ενσωμάτωση ενός καυστήρα υδρογόνου και οξυγόνου στη λαβή, ένα συμπαγές σχέδιο εμπνευσμένο από το φωτόσπαθο Starkiller από το βιντεοπαιχνίδι «The Force Unleashed». Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό.