Η μαγιονέζα αποτελεί το αγαπημένο συνοδευτικό για πολλά φαγητά και κυρίως σάντουιτς. Πώς όμως πρωτοφτιάχτηκε και ποιανού ιδέα ήταν;

Όλα ξεκίνησαν το 1756 όταν ο μάγειρας του Καρδινάλιου Ρισελιέ στη Γαλλία ετοίμαζε το γεύμα στο λιμάνι του Μαχόν με αφορμή την εορτή των Γάλλων για τη νίκη τους εναντίων των βρετανών στη ναυμαχία της Μινόρκας.

Το γεύμα που ετοίμασε περιελάμβανε εκτός των άλλων και μια σάλτσα από κρέμα και αυγά. Ωστόσο όταν ο σεφ κατάλαβε ότι του έχει τελειώσει η κρέμα, έβαλε αντί αυτής λάδι και την ονόμασε Μαχονέζ. Αυτή ήταν και η πρώτη μαγιονέζα της ιστορίας!