Δεν νομίζουμε πως υπάρχει κάποιος που να μην γνωρίζει τη λίμνη Κόμο στην Ιταλία. Και το πιθανότερο είναι να την έχετε επισκεφτεί, μιας και είναι από τους δημοφιλείς προορισμούς της γειτονικής χώρας.

Ωστόσο, αν νομίζετε ότι έχεις ότι έχετε δει αρκετά από την Ιταλία, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Γιατί υπάρχει μία λίμνη, άγνωστη στους τουρίστες, που είναι εξίσου υπέροχη. Ο λόγος για την Turano, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στη Ρώμη.

Turano Ιταλια

Ένα μέρος φανταστικό, με θέα, αλλά και κρυμμένη ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους. Η Turano είναι τεχνητή λίμνη και κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’30, επί Μουσολίνι, για να τροφοδοτεί με νερό τα κοντινά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.

Turano Ιταλια

Το μέρος αυτό κάποτε φιλοξενούσε την αρχαία φυλή των Fallisci, προτού εξαλειφθούν από τους Ρωμαίους.

Turano Ιταλια

Σήμερα, αποτελεί δημοφιλή προορισμό των Ρωμαίων για μια ημερήσια απόδραση στην ιταλική φύση. Αγελάδες και πρόβατα κυκλοφορούν ελεύθερα και υποδέχονται τους επισκέπτες κατά μήκος ενός δρόμου που είναι χαραγμένος μέσα σε ένα βαθύ δάσος, ο οποίος οδηγεί στη λίμνη.

Turano Ιταλια

Εδώ, βρίσκονται και δύο γραφικά χωριά, το μεσαιωνικό Castel di Tora στην κορυφή του βράχου και το ακόμα παλαιότερο Colle di Tora, με πέτρινα σπίτια και πανοραμική θέα στη λίμνη. Στην Turano υπάρχει επίσης μια χερσόνησος με ένα παλιό μοναστήρι.