Η Φλωρεντία δεν χρειάζεται συστάσεις. Η μαγευτική πόλη της Τοσκάνης είναι ένας ξεχωριστός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου, όμως την άνοιξη και το φθινόπωρο είναι στα ωραιότερά της.

Η ιταλική πόλη που σου φέρνει στο μυαλό τις λέξεις ιστορία, πολιτισμός, Αναγέννηση, αποτελεί έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς για μια φθινοπωρινή απόδραση για όσους θέλουν να περάσουν μερικές μέρες χαλάρωσης σε έναν τόπο γεμάτο ιστορία και καλλιτεχνικούς θησαυρούς.

Φλωρεντία

Σήμα κατατεθέν της Φλωρεντίας είναι ο ποταμός Άρνος, ενώ η ίδια θεωρείται το λίκνο της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τους καλλιτεχνικούς της θησαυρούς. Το ιστορικό κέντρο της πόλης μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Τα αξιοθέατα που θα δει κανείς στη Φλωρεντία είναι αναρίθμητα.

Φλωρεντία

Εάν βρεθείτε εκεί, δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε την Galleria dell’Accademia όπου θα δείτε γλυπτά του Μιχαήλ Άγγελου και σπουδαίους πίνακες της Αναγέννησης.

Φλωρεντία

Στην αριστερή όχθη του ποταμού δεσπόζει το ανάκτορο της Φλωρεντίας, ένα από τα πιο αξιόλογα μνημεία της Αναγέννησης ενώ ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της Ευρώπης είναι το Duomo.

Φλωρεντία

Εκεί θα βρείτε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό και το Καμπαναριό Giotto, το οποίο φτάνει τα 84 μέτρα ύψος. Φυσικά θα γνωρίσετε την Παλαιά Γέφυρα της πόλης ή αλλιώς Ponte Vecchio στον ποταμό Άρνο που θα σας μαγέψει.