«Καρδιογράφημα» χαρακτηρίζουν τη φετινή τουριστική κίνηση επιχειρηματίες παραθαλάσσιων ηπειρωτικών περιοχών, αφού, όπως λένε, ναι μεν υπάρχουν τουρίστες ωστόσο δεν ξοδεύουν χρήματα.

«Κόσμο, να μην πούμε ψέματα, είμαστε καλά αλλά όχι όπως περιμέναμε. Υπάρχει κόσμος, δεν έχει πολλή κατανάλωση, όσο θα θέλαμε», επεσήμανε η πρόεδρος των εμποροεπαγγελματιών ιστορικού κέντρου Πρέβεζας, Ιωάννα Κώτση μιλώντας στο Mega.

«Στην εστίαση και την αγορά είναι λίγο πεσμένα», σημείωσε.

«Έχει πολλές ομορφιές στην περιοχή, οτιδήποτε θέλει ο επισκέπτης, βουνό θάλασσα και είμαστε πολύ οικονομικοί. Ο καιρός είναι ωραίος, οι θάλασσες πεντακάθαρες, είμαστε από τις λίγες περιοχές που δεν πληρώνεις την ξαπλώστρα» επεσήμανε.

Παρόμοια η εικόνα και στη Χαλκιδική

Τηγάνια Χαλκιδική

«Η σεζόν πάει καρδιογράφημα. Κάθε μέρα δεν ξέρουμε το τι θα μας φέρει, είναι περίεργη σεζόν έχει κόσμο μεν αλλά ο κόσμος δεν ξοδεύει» δήλωσε μιλώντας επίσης στο Mega ο Μάριος Γιοβανούδας, ιδιοκτήτης beach bar στην Τορώνη Χαλκιδικής.

«Υπάρχει τρομερά μεγάλη δυσκολία στο οικονομικό κομμάτι. Φαίνεται πως φέτος τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Η κατανάλωση έχει μειωθεί πάρα πολύ» σημείωσε.

«Έχουμε κόσμο αλλά δεν έχουμε τους τζίρους που περιμένουμε» είπε κλείνοντας ο Μάριος Γιοβανούδας.