Η Σκόπελος είναι ένα από τα νησιά με τις ωραιότερες παραλίες. Η καθεμιά έχει τη δική της χάρη και οι βουτιές σε αυτές, είναι μαγική εμπειρία. Και ανάμεσα σε αυτές συναντάμε και την παραλία Χόβολο που για πολλούς είναι το «κρυμμένο μυστικό» του νησιού.

Βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Σκοπέλου, κοντά στην παραλία Καστάνι. Πρόκειται για μια απομονωμένη παραλία με βότσαλα, γαλαζοπράσινα νερά και απίστευτη φυσική και άγρια ομορφιά. Εξάλλου, αυτό που κάνει συναρπαστικό το τοπίο γύρω της, είναι τα λευκά βράχια που σχεδόν αγγίζουν τη θάλασσα.

Παραλία Χόβολο Σκόπελος

Το Χόβολο, επειδή ακριβώς είναι απομονωμένο, είναι ιδανικό για χαλάρωση, όπου μπορείτε να απολαύσετε τις βουτιές σας, χωρίς φασαρία. Εξάλλου, για να φτάσετε εδώ, θα δυσκολευτείτε λίγο, αφού η πρόσβαση είναι δύσκολη.

Παραλία Χόβολο Σκόπελος

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αφήσετε το όχημά σας στο Νέο Κλήμα και στη συνέχεια να κατευθυνθείτε με τα πόδια ως την παραλία. Μέρος της διαδρομής είναι μέσα στη θάλασσα για το λόγο αυτό συνίσταται να φοράτε παπούτσια θαλάσσης και να επιλέξετε να πάτε μέρα που δεν φυσούν δυνατοί αέρηδες στην περιοχή.

Παραλία Χόβολο Σκόπελος

Η παραλία Χόβολο απέχει 14 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκοπέλου.