Στο Άνω Κουφονήσι θα βρεθείτε μπροστά σε ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Στην παραλία Γάλα, η θάλασσα περνάει κάτω από έναν μεγάλο βράχο και βγαίνει αφρίζοντας στην άλλη πλευρά του, σχηματίζοντας μια μικρή, πανέμορφη και κάτασπρη παραλία.

Ένα απίστευτο θέαμα που εντυπωσιάζει τους πάντες. Οι ντόπιοι αποκαλούν το Γάλα, και Τρυπητή καθώς τα νερά του Αιγαίου βρίσκουν τον τρόπο να «τρυπώσουν» στη μικροσκοπική «αγκαλιά» του βράχου. Για να προσεγγίσει κανείς την υπέροχη αυτή φυσική πισίνα, θα πρέπει να έρθει πεζή από το Πορί και να διανύσει μια διαδρομή περίπου πέντε λεπτών με τα πόδια.

Το μονοπάτι οδηγεί στην άκρη του βράχου, γύρω από τον οποίο κατεβαίνει κανείς στην μικρή παραλία. Εναλλακτική και σίγουρα πιο ξεκούραστη διαδρομή για να φτάσει κανείς στο Γάλα, τα καραβάκια από θαλάσσης.

Το όνομα Γάλα, το πήρε από τα λευκά νερά της, τα οποία έχουν αυτό το χρώμα, εξαιτίας της σκόνης που πέφτει από τα τοιχώματα των βράχων που την περικυκλώνουν, αλλά και από τους αφρούς που δημιουργούν τα κύματα όταν μπαίνουν στο εσωτερικό της σπηλιάς.

Δείτε τις φωτογραφίες

Παραλία Γάλα Κουφονήσια
Παραλία Γάλα Κουφονήσια
Παραλία Γάλα Κουφονήσια
Παραλία Γάλα Κουφονήσια