Σαμπάνια που ρέει δωρεάν, περιποίηση προσώπου από χρυσό 24 καρατίων και μια καμπίνα VVIP με πισίνα που αιωρείται: αυτές είναι μερικές μόνο από τις υπερπολυτελείς εμπειρίες σε ένα από τα πιο πολυτελή θέρετρα της Μέσης Ανατολής.

Το Atlantis, The Royal, άνοιξε πέρυσι στο Ντουμπάι, με τη Beyoncé να κάνει ένα live performance στο τριήμερο πάρτι των εγκαινίων του, ενώ εννέα μήνες αργότερα έγινε το μοναδικό ξενοδοχείο στη Μέση Ανατολή που κατέκτησε μια θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου.

«Τα δωμάτια και οι σουίτες θέτουν πραγματικά τον πήχη για τον κλάδο, αλλά πέρα από αυτό, υπάρχει και η συλλογή των εστιατορίων: είναι μια εξαιρετική τοποθεσία για διασκέδαση και φαγητό», λέει στο CNN Travel ο Tom Roelens, γενικός διευθυντής του The Royal και διευθύνων σύμβουλος του Atlantis Resorts.

90 πισίνες

Atlantis The Royal, Ντουμπάι

Το Atlantis, The Royal, δεν είναι ένα θέρετρο που θέτει πολύ ψηλά τον πήχη, γεγονός που αποδεικνύεται από τις 90 πισίνες -από μια πισίνα μήκους 91 μέτρων στο roof garden μέχρι ιδιωτικές πισίνες στις πολυτελείς σουίτες.

Ο χώρος του θέρετρου που πρωταγωνιστεί σε όλα τα κοινωνικά μέσα είναι το Cloud 22, η πισίνα υπερχείλισης στον 22ο όροφο. Οι «αιωρούμενες» ξαπλώστρες της που σκιάζονται από ομπρέλες Dolce & Gabbana προσφέρουν υπέροχη θέα στα εμβληματικά τεχνητά νησιά Palm, ενώ κοκτέιλ και ελαφριά γεύματα είναι διαθέσιμα στο μπαρ που βρίσκεται πάνω από την πισίνα. Υπάρχει, επίσης, μια δεύτερη πισίνα με θέα στον Αραβικό Κόλπο, με το κατάστρωμά της γεμάτο με ιδιωτικές καμπάνες.

Αλλά όταν η ιδιωτικότητα δεν είναι αρκετή, υπάρχει και η καμπάνα πισίνας VVIP duplex: η πολυτελής καμπίνα πισίνας που χρησιμοποιήθηκε από την Kendall Jenner για το πάρτι παρουσίασης της μάρκας τεκίλας της, διαθέτει δύο χώρους lounge για διασκέδαση και τη δική της πισίνα με γυάλινο πυθμένα, που κρέμεται από τον δεύτερο όροφο.

Στις sky pool βίλες και τις signature σουίτες του θέρετρου, οι επισκέπτες έχουν επίσης πρόσβαση σε πισίνες στην ιδιωτική τους βεράντα, σε ύψος 43 ορόφων, λέει ο Roelens.

«Πήραμε την έννοια του θέρετρου, η οποία συνήθως είναι οριζόντια, αλλά την κάναμε κάθετη», προσθέτει ο Roelens. «Αυτό δημιουργεί πραγματικά μια πολύ μοναδική εμπειρία, όπου έχετε αυτή την εξαιρετική θέα σε όλο το The Palm και τον ορίζοντα του Ντουμπάι, αλλά ταυτόχρονα έχετε μεγάλη ιδιωτικότητα».

Οι πισίνες δεν είναι το μόνο υδάτινο χαρακτηριστικό σε αυτό το ξενοδοχείο

Atlantis The Royal, Ντουμπάι

Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων βυθίζονται στην ιστορία της περιοχής, αντλώντας έμπνευση από τους Βεδουίνους, τον νομαδικό λαό που αρχικά κατοικούσε στην αραβική έρημο και κινούνταν μέσω πηγών νερού.

Το θέμα συνοψίζεται εύστοχα στο «Droplets»: μια κατασκευή από ανοξείδωτο χάλυβα ύψους 11,3 μέτρων στο λόμπι, η οποία αναπαριστά την πρώτη σταγόνα βροχής στην έρημο.

Το θέμα του νερού επαναλαμβάνεται σε όλο το θέρετρο, από γυάλινους ανελκυστήρες που περικλείονται σε 3.500 γαλόνια νερού με καταρράκτες, μέχρι τρία ενυδρεία από το δάπεδο μέχρι την οροφή γεμάτα με 7.200 θαλάσσια ζώα.

Αίγλη πλαισιωμένη με χρυσό

Atlantis The Royal, Ντουμπάι

Τα 795 δωμάτια του ξενοδοχείου διαθέτουν σχεδιασμένες ανέσεις από το διαμαντένιο κοσμηματοπωλείο Graff, μπουρνούζια από το ιταλικό brand πολυτελών υφασμάτων Frette και ειδικά σχεδιασμένες χρυσές οδοντόβουρτσες, χτένες και βούρτσες.

Οι επισκέπτες με πρόσβαση στο «Royal Club» μπορούν να επωφεληθούν από το ολοήμερο σέρβις σαμπάνιας, το καθημερινό απογευματινό τσάι και τα καναπεδάκια, αν και δεν λείπουν τα μέρη για φαγητό εδώ.

Το θέρετρο διαθέτει 17 επιλογές εστίασης, συμπεριλαμβανομένης «της μεγαλύτερης συλλογής εστιατορίων διάσημων σεφ οπουδήποτε στον πλανήτη», λέει ο Roelens. Και χώροι όπως το Nobu Beach Club -ο πρώτος, και προς το παρόν μοναδικός, χώρος του brand πολυτελούς φιλοξενίας στην παραλία- συμβάλλουν στην εδραίωση της φήμης του θέρετρου ως «μέρος που θέλουν να βλέπουν και να τους βλέπουν», προσθέτει ο Roelens.

Μασάζ με πέτρες βουτηγμένες σε χρυσό

Atlantis The Royal, Ντουμπάι

Για λίγη ξεκούραση και χαλάρωση, το σπα των 3.000 τ. μ. προσφέρει όχι μόνο μια χρυσή περιποίηση προσώπου, αλλά και ένα «μασάζ της χρυσής ώρας» –καυτές ηφαιστειακές πέτρες βουτηγμένες σε χρυσό με λάδι αρωματοθεραπείας εμποτισμένο με χρυσό– μαζί με θεραπείες βασισμένες στις αραβικές παραδόσεις ευεξίας: απολέπιση με άμμο της ερήμου και ζάχαρη από χουρμά και απολέπιση με αλάτι και σπόρους χουρμά του Κόλπου.

Ένα ρετιρέ φτιαγμένο για βασίλισσες

Atlantis The Royal, Ντουμπάι

Για τους υπερπλούσιους αυτού του κόσμου, σημείο αναφοράς αποτελεί το Royal Mansion, μια σουίτα τεσσάρων υπνοδωματίων που απλώνονται σε μια έκταση 1.100 τ. μ., όπου έμειναν η Beyoncé και ο Jay Z όταν η σούπερ σταρ εμφανίστηκε στα εγκαίνια του θερέτρου.

Η πολυτελής κατοικία προσφέρει «θέα 360 μοιρών» σε όλο το Palm και τον Κόλπο, λέει ο Roelens. Με τη δική της πισίνα υπερχείλισης, ανέσεις από τον γαλλικό οίκο μόδας Hermès, μια βιβλιοθήκη τριπλού ύψους, μια αίθουσα home-cinema, τρεις χώρους εστίασης, 24 ώρες το 24ωρο μπάτλερ και μπάρμαν οι επισκέπτες έχουν μια «μοναδική εμπειρία» εδώ, λέει.

«Έχουμε προσθέσει μερικές υπέροχες πινελιές -παιχνίδια τάβλι από την Baccarat (σχεδιαστές κρυστάλλων) και ένα τραπέζι πινγκ πονγκ της Louis Vuitton, έτσι ώστε να υπάρχουν μερικά πραγματικά διασκεδαστικά στοιχεία σε αυτή τη σουίτα», προσθέτει.

Μια γεύση πολυτέλειας

Atlantis The Royal, Ντουμπάι

Με τιμές δωματίων που ξεκινούν από περίπου 1.300 δολάρια τη βραδιά κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου -και από 100.000 δολάρια για το πιο αποκλειστικό ρετιρέ του, μία από τις ακριβότερες σουίτες της πόλης- η υψηλή ζωή συνοδεύεται από μια βαριά τιμή.

Αλλά υπάρχουν και πιο «προσιτοί» τρόποι για να απολαύσει κανείς το θέρετρο, λέει ο Roelens: το σιντριβάνι Sky Blaze, για παράδειγμα, που βρίσκεται στους εκτεταμένους χώρους του θέρετρου, δίνει μια «δραματική» παράσταση κάθε ώρα από τις 12 το μεσημέρι καθημερινά.

Το σιντριβάνι εποπτεύεται από το Elements Lounge, ένα μπαρ στη βεράντα που σερβίρει κοκτέιλ στο ηλιοβασίλεμα, και το Estiatorio Milos by Costas Spiliadis, ένα ελληνικό εστιατόριο. Το μενού του επαγγελματικού γεύματος στο τελευταίο κοστίζει 55 δολάρια -καθόλου άσχημη τιμή για φαγητό δίπλα στο σιντριβάνι στο «καλύτερο» θέρετρο της Μέσης Ανατολής.