Η Frigiliana είναι ένα από εκείνα τα λευκά χωριά στη Νότια Ισπανία που συχνά -και δικαίως- μπαίνουν στις λίστες με τα «10 πιο όμορφα χωριά της Ισπανίας».

Μόλις 70 χλμ. περίπου από τη Μάλαγα και 5 χλμ. από τη Νέρχα, η Frigiliana βρίσκεται στις πλαγιές της Sierra Almijara, προσφέροντας μια από τις πιο απίστευτα όμορφες απόψεις της περίφημης Costa del Sol (Ακτής του Ήλιου).

Τι να κάνετε στη Frigiliana

Frigiliana, Ισπανία

Ανακηρυγμένο ως το «ομορφότερο χωριό της Ανδαλουσίας» από το Ισπανικό Γραφείο Τουρισμού, η Frigiliana έχει έντονα μαυριτανική εμφάνιση, με την παλιά συνοικία να αποτελείται από στενά, ελικοειδή, πλακόστρωτα δρομάκια γεμάτα μικρά καταστήματα, τάπας μπαρ και εστιατόρια που αξίζει να εξερευνήσετε.

Χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και το κτίριο που στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο του χωριού είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης. Τα αρχαιολογικά κομμάτια εδώ εκτίθενται με χρονολογική σειρά -από τη νεολιθική εποχή έως τη σύγχρονη εποχή- γεγονός που διευκολύνει τους επισκέπτες να κατανοήσουν την ιστορική αξία της έκθεσης. Υπάρχει, επίσης, ένα τμήμα αφιερωμένο στη σύγχρονη τέχνη, καθώς και περιοδικές εκθέσεις.

Frigiliana, Ισπανία

Στους βοτανικούς κήπους της Σάντα Φιόρα, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για το πώς, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της Frigiliana, η τοπική βλάστηση χρησιμοποιήθηκε για διάφορους σκοπούς, όπως το εμπόριο, η ιατρική, η καλαθοπλεκτική, ακόμη και η παρασκευή αρωμάτων.

Το Φεστιβάλ Τριών Πολιτισμών είναι μια τετραήμερη συνάντηση που αφορά τη μουσική, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό. Πραγματοποιείται στα τέλη Αυγούστου για να γιορτάσει την ιστορική συμβολή του χριστιανικού, του εβραϊκού και του μουσουλμανικού πολιτισμού στη Frigiliana, με χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται στο χωριό για να απολαύσουν παραστάσεις, εκθέσεις και δραστηριότητες σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

Εξερευνώντας τη φύση κοντά στην Frigiliana

Frigiliana, Ισπανία

Αν σας αρέσουν τα βουνά και τα δάση, το Φυσικό Πάρκο Tejeda, Almijara και Alhama προσφέρει φανταστικές πεζοπορίες. Αν οι ψηλότερες κορυφές, όπως η Maroma (πάνω από 2.000 μέτρα ύψος), είναι πολύ απαιτητικές, υπάρχουν πάντα πιο εύκολες πεζοπορίες στις κοιλάδες. Εκεί θα μπορέσετε να απολαύσετε εξίσου εξαιρετικούς περιπάτους στη δροσερή σκιά που παρέχουν τα δενδροφυτεμένα ποτάμια.

Δροσερά και με τις δύο έννοιες της λέξης, τα Σπήλαια της Νέρχα είναι σίγουρα ένα must για να επισκεφθείτε στην περιοχή και ένα σημαντικό αξιοθέατο στη Νότια Ισπανία τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες.    

Σε απόσταση μόλις 7 χιλιομέτρων από τη θάλασσα στην Costa del sol, οι λάτρεις της παραλίας είναι τυχεροί και έχουν πολλές επιλογές ανάμεσα σε άφθονες αμμώδεις παραλίες για να διαλέξετε σε ποιαν θα απολαύσετε τις βουτιές σας.