Μια απέραντη έκταση με λευκή άμμο, κρυστάλλινα νερά και ονειρική θέα σας περιμένουν όταν επισκεφθείτε ένα από τα πιο όμορφα μέρη των Καναρίων Νήσων. Ο λόγος για την την παραλία Sotavento, στο νότιο τμήμα της Φουερτεβεντούρα, που αν την δει κανείς από ψηλά θυμίζει κάτι από το δικό μας Μπάλο.

Είναι γνωστό ότι η Φουερτεβεντούρα διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες και φυσικές τοποθεσίες της Ισπανίας. Η παραλία Sotavento είναι αναμφίβολα μία από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες του νησιού και αποτελεί απαραίτητη στάση στο πρόγραμμα κάθε επισκέπτη.

Παραλία Sotavento, η πιο περιζήτητη παραλία στη Φουερτεβεντούρα

Σοταβέντο Ισπανία

Η παραλία Sotavento βρίσκεται στη χερσόνησο Jandia στη νότια Φουερτεβεντούρα, κοντά στην Pájara και χωρίζεται σε πέντε τμήματα: La Barca, Risco del Paso, Mirador, Malnombre και Los Canarios.

Το καθένα από αυτά προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας, είτε ταξιδεύετε μόνοι σας, είτε με την οικογένεια ή τους φίλους. Και αν κάνετε διακοπές με παιδιά, θα λατρέψουν απόλυτα τους τεράστιους αμμόλοφους και τις λιμνοθάλασσες που σχηματίζονται επίσης εδώ.

Η Sotavento ξεχωρίζει ιδιαίτερα ανάμεσα στις πολλές υπέροχες παραλίες της Φουερτεβεντούρα και αξίζει σίγουρα την προσθήκη της ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά σε μερικές φωτογραφίες και θα καταλάβετε γρήγορα ότι δεν χρειάζεται να ζηλεύει στο ελάχιστο οτιδήποτε έχει να προσφέρει η Καραϊβική.

Η παραλία έχει μήκος σχεδόν δέκα χιλιομέτρων με άφθονη λεπτή, χρυσή άμμο που βρέχεται από κρυστάλλινα νερά, ενώ οι τεράστιοι αμμόλοφοι μοιάζουν σαν να έχουν μεταφερθεί από τη διάσημη έρημο Σαχάρα.

Σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του surf και των θαλάσσιων σπορ

Σοταβέντο Ισπανία

Το Sotavento αποτελεί παράδεισο για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, προσελκύοντας χιλιάδες σέρφερ κάθε χρόνο. Τα ρηχά νερά της παραλίας έχουν αποτελέσει σκηνικό για διάφορα πρωταθλήματα σέρφινγκ, εδραιώνοντας την ακτή ως σημείο συνάντησης για επαγγελματίες και ερασιτέχνες του σέρφινγκ.

Αλλά το Sotavento έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από το απλό σερφ. Το μέρος αυτό είναι επίσης γνωστό για τη φιλοξενία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος KiteSurfing, το οποίο προσελκύει αθλητές από όλο τον κόσμο και προσφέρει ένα συναρπαστικό θέαμα για τους θεατές.