Η Κίμωλος είναι ένα υπέροχο νησί με αυθεντική κυκλαδίτικη ομορφιά που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους επισκέπτες της. Γραφικοί κολπίσκοι με λευκούς βράχους σε ένα ηφαιστειογενές νησί με πλούσιους γεωλογικούς «θησαυρούς» οι οποίοι δένουν αρμονικά με ένα κυκλαδίτικο στυλ δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη ομορφιά και ένα γραφικό τοπίο.

Η αλήθεια είναι πως έχετε πολλούς λόγους να επιλέξετε την Κίμωλο για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, πέρα από τις ήσυχες και χαλαρές στιγμές που θα περάσετε σε ένα μέρος που μπορείτε να το ανακαλύψετε με τα πόδια.

Κίμωλος

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου επιστρέφει και φέτος

Και φέτος τον Ιούνιο έχετε έναν επιπλέον λόγο να επισκεφτείτε το κυκλαδονήσι, καθώς επιστρέφει για 6η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου, από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου 2024, με καινοτομίες και νέες πολύτιμες διεθνείς συνεργασίες.

Το νησί γίνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά τόπος συνάντησης κορυφαίων επαγγελματιών της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας, ενώ συναρπαστικές ταινίες από κάθε γωνιά της γης και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες και καλεσμένους.

Το KIFF έχει αναγνωριστεί από δημοσιογράφους και προσωπικότητες της 7ης τέχνης, ως ένα ποιοτικό φεστιβάλ, ταχύτατα εξελισσόμενο σε διεθνώς καταξιωμένο θεσμό. Το 2023 έλαβε 153 συμμετοχές από 39 χώρες και συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα προβολών του παγκόσμιες, διεθνείς και πανελλαδικές πρεμιέρες. Το φετινό πρόγραμμα θα αποτελείται από 6 ταινίες στα τμήματα: Golden Tree και Discover Greek Cinema.

Κίμωλος

Τι άλλο μπορείτε να δείτε στην Κίμωλο

Το Μεσαιωνικό Κάστρο: Ορόσημο του παλιού χωριού, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της Αιγαιοπελαγίτικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής.
Τους Ανεμόμυλους του Ξαπλοβουνίου: Οι 8 γραφικοί ανεμόμυλοι της Κιμώλου είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού
Την Ψάθη: Ο γραφικός οικισμός βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο από την πρωτεύουσα και αποτελεί το κύριο λιμάνι της Κιμώλου, ενώ διαθέτει μια αμμουδερή παραλία

Κίμωλος

Τα Πράσα: Είναι γνωστά για την εξόρυξη κιμωλίας, την ολόλευκη παραλία και τις παραθαλάσσιες σπηλιές που φιλοξενούν τις Μεσογειακές φώκιες.
Τις εκκλησίες της Κιμώλου: Μεταξύ αυτών είναι η μητροπολιτική εκκλησία της Παναγίας της Οδηγήτριας, η εκκλησία της γέννησης του Χριστού, του Παντοκράτορα, του Αγίου Χρυσοστόμου, η Παναγία του Κονόμου, οι Ταξιάρχες, κ.α.