Την ώρα που όλοι οι gamers συζητούν για τις κονσόλες Xbox One και Playstation 4 που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, η Valve ετοιμάζει το δικό της ντεμπούτο στη συγκεκριμένη αγορά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το gizmag.com, η εταιρεία έστειλε πρωτότυπα Steam Machine σε 300 beta δοκιμαστές στην Αμερική και κυκλοφόρησε το πρώτο λειτουργικό ανοιχτού κώδικα SteamOS, το οποίο είναι διαθέσιμο για download.

Τα μηχανήματα εστάλησαν σε ένα ξύλινο κιβώτιο μαζί με το ασύρματο Steam Controller, το οποίο έχει θύρα USB στην κορυφή για το καλώδιο φόρτισης, έναν οδηγό χρήσης, καλώδιο HDMI, καλώδιο ρεύματος και κεραία Wi-Fi
Όσον αφορά το SteamOS, το βασισμένο σε Linux λειτουργικό αναπτύχθηκε με στόχο να εγκαταστήσει το gaming σε υπολογιστή σε ένα μόνιμο στοιχείο κάθε σπιτιού.

Προτού τρέξετε να κατεβάζετε τον installer των 960 MB, η Valve ενημερώνει τους καταναλωτές πως όσοι χρήστες δεν έχουν εμπειρία από Linux, καλό θα ήταν να περιμένουν λίγο ακόμα μέχρι να γίνει πιο οικείο το λειτουργικό. Παράλληλα, η εταιρεία ενημέρωσε το κοινό ότι δεν πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο προϊόν, καθώς αναμένονται πολλές αλλαγές στο μέλλον.

Πάντως, η εταιρεία μας είπε τις απαιτήσεις του συστήματος για να «τρέξει» το SteamOS. Έχουμε και λέμε: Επεξεργαστή Intel ή AMD-64 bit, τουλάχιστον 4 GB RAM, τουλάχιστον 500GB σκληρό, κάρτα γραφικών NVIDIA, UEFI boot support και θύρα USB για την εγκατάσταση.