Το Ελληνο-Αµερικανικό Εµπορικό Επιµελητήριο σε συνεργασία µε την Αµερικανική Γεωργική Σχολή οργανώνουν το 1o Συνέδριο Αγροτεχνολογίας, με θέμα «Ελληνική Γεωργία 2012-2020: Η Αγροτική Παραγωγή, Κύριος Πυλώνας Ανάπτυξης της Ελλάδας».
Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου Περρωτής της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012.
Το Συνέδριο πραγµατοποιείται σε µια περίοδο όπου οι οικονοµικές εξελίξεις στρέφουν όλο και µεγαλύτερο µέρος της κοινωνίας στην ύπαιθρο, γεγονός που σε συνδυασµό µε την διαφαινόµενη αναδιάρθρωση του µοντέλου των Ευρωπαϊκών αγροτικών επιδοτήσεων από το 2014, καθιστά τα θέµατα που διέπουν τον αγροδιατροφικό τοµέα πιο επίκαιρα από ποτέ.
Στόχος του 1ου Αγροτεχνολογικού Συνεδρίου είναι να επισηµανθούν οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιµετωπίζει ο αγρότης-επιχειρηµατίας καθώς και τα κρίσιµα σηµεία αναφορικά µε την εφαρµογή ριζοσπαστικών αλλαγών διαρθρωτικού χαρακτήρα στον αγροδιατροφικό τοµέα.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να υπογραµµισθούν τα σχετικά συγκριτικά πλεονεκτήµατα της Ελλάδος, να ταυτοποιηθούν οι τρέχουσες αγκυλώσεις του αγροδιατροφικού τοµέα, να αναδειχθούν προτάσεις για τη βελτίωση αυτού, αποσκοπώντας στην ορθότερη και πιο αποτελεσµατική χρήση πόρων καθώς και την αναβάθµιση της ποιότητας της αγροτικής παραγωγής, και της µεταποίησης των αγροτικών προϊόντων σύµφωνα µε τις σύγχρονες τάσεις της διεθνούς αγοράς, γεγονός που θα συµβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονοµίας.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος δήλωσε:
«Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο παρακολουθώντας τις τρέχουσες τάσεις της Ελληνικής Οικονομίας και αναγνωρίζοντας ότι ένα από τα κύρια συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής έγκειται στον αγροδιατροφικό τομέα, διοργανώνει το 1ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας. Πρόκειται για Συνέδριο που λαμβάνει χώρα σε χρόνο εξαιρετικά επίκαιρο, λόγω των επικείμενων μεταβολών στην ΚΑΠ της ΕΕ, με το οποίο και αποσκοπούμε στη διαμόρφωση βιώσιμων λύσεων στα χρόνια προβλήματα της Ελληνικής Γεωργίας. Θεωρούμε πως οι συμμετέχοντες θα λάβουν σημαντική προστιθέμενη αξία από την πραγμάτευση μιας ποικιλίας θεμάτων περί του αγροδιατροφικού τομέα και ενθαρρύνουμε την όσο πιο ευρεία δυνατή συμμετοχή».
Διακεκριμένοι οµιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και επιχειρηματίες, εξειδικευμένα στελέχη δηµόσιας διοίκησης, καλλιεργητές και εκπρόσωποι της πανεπιστηµιακής κοινότητας έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2310 286 453 με την κ. Μένη Χαραλάμπους.