Κάθε κάτοχος μιας iOS συσκευής θα έχει κατεβάσει εφαρμογές, τις οποίες μετά από λίγο καιρό θέλει να διαγράψει. Ωστόσο, όλοι μας διαγράφουμε τις εφαρμογές κατευθείαν μέσα από το iPhone.

Το θέμα είναι, ότι αυτές οι εφαρμογές θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο iTunes. Αυτός ίσως να είναι καλό γιατί έτσι αποθηκεύονται όλες οι εφαρμογές που έχετε κατεβάσει και ενδέχεται να χρειαστείτε κάποια για μελλοντική χρήση.

Ωστόσο, εάν είστε φανατικός χρήστης του iPhone, αυτή η συλλογή θα γίνει κάποτε ανεξέλεγκτα τεράστια και οι εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε θα υπερβαίνουν κατά πολύ τις εγκαταστημένες στο κινητό σας.

Ειδικά αν έχετε και iPad, τότε κάθε φορά που θα συγχρονίζεται τις συσκευές σας με το iTunes, θα υποβάλλεστε σε μια κουραστική αγγαρεία.

Για να διαγράψετε, λοιπόν, τις ανεπιθύμητες εφαρμογές από το iTunes (κάτι που σημαίνει μόνιμη διαγραφή!) κάνετε κλικ στο τμήμα «Apps», στον αριστερό πίνακα του iTunes.

Επισημάνετε το εικονίδιο μιας εφαρμογής ή μια ομάδα εικονιδίων, και κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift, πατήστε το πλήκτρο Delete (ή επιλέξτε Επεξεργασία> Διαγραφή από το μενού στη κορυφή ή απλά κάνετε δεξί κλικ και επιλέγετε διαγραφή).

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο, το οποίο θα σας ρωτάει εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε τις επιλεγμένες εφαρμογές. Εάν είστε σίγουροι κάντε κλικ στη Διαγραφή.

Έπειτα, για να αφαιρέσετε όλα τα αρχεία που σχετίζονται με τις εφαρμογές που έχετε επιλέξει προς διαγραφή, κάνετε κλικ στη Μετακίνηση προς τα απορρίμματα, στο επόμενο παράθυρο.

Εάν έχετε διαγράψει κάποια εφαρμογή που είναι εγκαταστημένη στη συσκευή σας, τότε αυτή θα αφαιρεθεί αμέσως στον επόμενο συγχρονισμό με το iTunes.