Όσοι έχετε δει το βίντεο με τους πανηγυρισμούς της εθνικής ομάδας στο πούλμαν, μετά τη νίκη επί της Ακτής, ασφαλώς προσέξατε τον Ροντρίγκο, που με τα σπαστά ελληνικά του, έκανε τους παίκτες να ξεκαρδιστούν και στη συνέχεια να τον αποθεώσουν!

Ο Ροντρίγκο Παλάσο, είναι ο συνοδός που έχει ορίσει η FIFA για την ελληνική αποστολή και βρίσκεται μαζί της από την πρώτη στιγμή που η ομάδα πάτησε το πόδι της στη Βραζιλία.

Τύπος χαμογελαστός, και έξω καρδιά, γεννημένος στο Σάο Πάολο, αλλά κάτοικος Ρίο ντε Τζανέιρο τα τελευταία χρόνια, έκανε εντύπωση στους ανθρώπους της εθνικής από την πρώτη στιγμή όχι μόνο με τη συμπεριφορά του, αλλά και γιατί ήξερε λίγα ελληνικά. Κέρδισε τους πάντες με την προθυμία και τον ευχάριστο χαρακτήρα του και κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να γίνει ο αγαπημένος όλων.

Το gazzetta.gr τον συνάντησε στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής στο Αρακαζού, και για το πρώτο πράγμα που τον ρωτήθηκε είναι που έμαθε να μιλά ελληνικά.

«Πήγα στην Αθήνα το 2004 για να δουλέψω ως εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντα έβρισκα συναρπαστική την αρχαία ελληνική ιστορία και φυσικά την ιστορία των Ολυμπιακών και ήθελα να είμαι μέρος όλου αυτού που συνέβη πριν από δέκα χρόνια στη χώρα σας. Ήταν όνειρο να είμαι εκεί. Ερωτεύτηκα την Ελλάδα, έμεινα τελικά αντί για τρεις μήνες δύο χρόνια, επέστρεψα Βραζιλία και ξαναήρθα για άλλα τρία χρόνια. Το πρώτο πράγμα που έμαθα στη γλώσσα σας, ήταν οι αναγγελίες του μετρό, που άκουγα κάθε μέρα», μας είπε ο Ροντρίγκο με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη και πρόσθεσε: «Ελλάδα σε αγαπάω! Τώρα πλέον οι καλύτεροι μου φίλοι είναι εκεί, Έλληνες. Το καλύτερο φαγητό, ο καλύτερος καφές. Μου λείπε η χώρα σας. Άσε που αρχίζω να ξεχνάω και τη γλώσσα γιατί εδώ στη Βραζιλία δεν έχω κάποιον να την εξασκήσω».

Ο Ροντρίγκο μας μίλησε και για το μέλλον της εθνικής ομάδας στη διοργάνωση, αλλά και τη σχέση του με τους διεθνείς: «Αγαπάω πολύ όλους τους παίκτες, αισθάνομαι δεμένος μαζί τους και είμαι εδώ για να βοηθάω όπου χρειάζεται. Μακάρι η ομάδα να πάει και πιο μακριά από το Ρεσίφε. Επόμενη στάση: Σαλβαδόρ!», μας λέει γελώντας δυνατά καθώς εφόσον η Ελλάδα αποκλείσει την Κόστα Ρίκα, συνεχίζει στην πρωτεύουσα της Μπαϊα, στο προημιτελικό με Ολλανδία ή Μεξικό. «Θέλω να φέρω τύχη στην Ελλάδα. Εύχομαι να πάει στην προημιτελικό, τον ημιτελικό και γιατί όχι στον τελικό και τα παιδιά της ομάδας να γράψουν ξανά και ξανά ιστορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Πηγή: gazzetta.gr