Οι διεθνείς μας συνεχίζουν να ελπίζουν ότι μπορεί να προκριθούν στην επόμενη φάση του Μουντιάλ μετά την ισοπαλία 0-0  στον αγώνα με την Ιαπωνία.

Η Εθνική μας αρχίζει, πλέον, την προετοιμασία για τον τελικό των τελικών κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, στον οποίο θα απουσιάζει ο Κώστας Κατσουράνης μετά την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 38΄. Ανησυχία υπάρχει για τον τραυματία Κώστα Μητρογλου και τις ενοχλήσεις που ένιωσε ο Κώστας Μανωλάς.

Διαβάστε παρακάτων τον προσωπικό… έλεγχο απόδοσης των παικτών του Φερνάντο Σάντος στην ηρωική εμφάνιση κόντρα στην Ιαπωνία, όπως την παρουσίασε η gazetta.gr.

1.Καρνέζης: Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα καταφέρνει σε Παγκόσμιο Κύπελλο να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, έπαιξε ο πορτιέρο της Γρανάδα. Ο «Όρε» κατέβασε ρολά, μετέδωσε εμπιστοσύνη στην άμυνα του και είχε τέσσερις εξαιρετικές αποκρούσεις(19′. 28′, 77′, 90′) που δεν επέτρεψαν στους Ιάπωνες να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε την νίκη.

20.Χολέμπας: Η αλήθεια είναι πως η επιλογή των Ιαπώνων να παίζουν συνέχεια με τον Ουτσίντα από την πλευρά του, του έβγαλε το… λάδι! Είχε πολύ δύσκολο έργο και αρκετά προβλήματα. Είχε, όμως, και κερδισμένες μάχες. Δημιουργικά ήταν από τους λίγους παίκτες που είχαν θετικό πρόσημο. Στο 88′ θα μπορούσε να κάνει το… μπαμ στο παιχνίδι αλλά ο πορτιέρο των Ασιατών απόκρουσε την προσπάθεια του.

15.Τοροσίδης: Εξαιρετική εμφάνιση από τον ακραίο μπακ της Ρόμα. Πολλά τρεξίματα, κάλυψε όσο μπορούσε τα ανεβάσματα του Ναγκατόμο ενώ επιθετικά θα μπορούσε να κάνει την διαφορά. Στο 40′ ο Καβασίμα «έβγαλε» το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Έλληνας άσος ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

4.Μανωλάς: Αλάνθαστος. Τρομερό παιχνίδι από τον στόπερ του Ολυμπιακού, ο οποίος στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιζε τραυματίας! Είχε αρκετά κοψίματα τόσο με την μπάλα στον αέρα όσο και χαμηλά. Πολλές καθοριστικές επεμβάσεις και κατάθεση ψυχής. Η άμυνα της Ελλάδας δέχθηκε τεράστια πίεση αλλά ο Μανώλας ήταν απροσπέλαστος!

19.Παπασταθόπουλος: Όπως και ο Μανωλάς, έτσι και εκείνος έκανε πολύ καλό παιχνίδι, έστω και αν ήταν μια… σκάλα κάτω. «Καθάριζε» στα ψηλά, έδινε ηρεμία, έβγαινε πρώτος πάνω στην μπάλα αλλά λίγο έλειψε να κοστίσει η υπερβολική σιγουριά που έχει στο παιχνίδι του, όταν ο Ουτσίντα του έκλεψε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής. Ευτυχώς ο Ιάπωνας αστόχησε…

21.Κατσουράνης: Αποβλήθηκε μέσα σε έντεκα λεπτά! Στο 27′ δέχεται την πρώτη κίτρινη, όταν σωστά σταματά την κόντρα επίθεση της Ιαπωνίας. Από κει και πέρα, βάσει της εμπειρίας του θα περίμενε κανείς να είναι πιο προσεκτικός. Στο 38′, όμως, κάνει αχρειάστο σκληρό μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή και βλέπει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια, αφήνοντας την Ελλάδα με παίκτη λιγότερο.

8.Κονέ: Η εικόνα του κατά την αντικαταστασή του τα έλεγε όλα! Έβγαλε τα… πνευμόνια του μέσα στο γήπεδο. Έτρεξε, μόχθησε, έκλεψε μπάλες και δεν σταμάτησε καθόλου να μαρκάρει. Δημιουργικά είχε μία εξαιρετική κούρσα και ένα σουτ στο 10′ αλλά τίποτα παραπάνω.

2.Μανιάτης: «Μηχανάκι» κανονικό! Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν εκείνος που κρατούσε τον άξονα της Ελλάδας με συμπαραστάτες τους υπόλοιπους μέσους. Έκλεβε μπάλες, έβγαλε τσαμπουκά, πίεσε και έκανε ότι περνούσε από τα… πόδια του για να κρατήσει μακριά τους Ιάπωνες. Όσο μπορούσε είχε την μπάλα στα πόδια του. Στο 26′ κάνει φοβερή ποδιά από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.

18.Φετφατζίδης: Ο Φερνάντο Σάντος έδωσε την ευκαιρία στον μεσοεπιθετικό της Τζένοα αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα. Εξαφανισμένος επιθετικά ενώ και στο ανασταλτικό κομμάτι δεν έδινε τις βοήθειες που θα έπρεπε στον Τοροσίδη, με αποτέλεσμα ο Ναγκατόμο να βρίσκει αρκετές φορές ελεύθερο χώρο για να τρέξει την πλευρά και να σεντράρει. Αντικαταστάθηκε στο 41′, καθώς ο Σάντος ήθελε να καλύψει το κενό του Κατσουράνη με τον Καραγκούνη.

7.Σαμαράς: Από την στιγμή που η Εθνική έμεινε με παίκτη λιγότερο, έκανε και εκείνος το αμυντικό του… καθήκον. Χάρη στην καλή του τεχνική, κράτησε σωστά μπάλα και βοήθησε. Στο 81′ αν και σε πολύ καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει με το κεφάλι.

9.Μήτρογλου: Ξανά άτυχος ο επιθετικός της Φούλαμ. Ο «Μητρογκόλ» έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 35′ μετά από χτύπημα που δέχθηκε σε μια διεκδίκηση της μπάλας. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε φανεί καθόλου, δεν είχε τις τοποθετήσεις που μας έχει συνηθίσει και ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Είχε μια καλή κίνηση στο 4′ αλλά δεν πρόλαβε να τελειώσει σωστά την φάση και να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

17.Γκέκας: Αντικατέστησε τον Μήτρογλου. Ήταν πιο κινητικός σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στην Κολομβία. Μάρκαρε και αυτός στο δεύτερο μέρος, έδωσε βοήθειες. Θα μπορούσε να σκοράρει αλλά η κεφαλιά του μετά το κόρνερ του Καραγκούνη αποκρούστηκε από τον Καβασίμα.

10.Καραγκούνης: Ο γνωστός, καλός, μαχητικός «τυπάρας» και απόψε! Μπήκε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους για να καλύψει το κενό του Κατσουράνη. Έτρεξε πολύ. πίεσε τον αντίπαλο και πάγωνε όπως ξέρει καλύτερα από τον καθένα τον ρυθμό του ματς. Είχε πολύ καλές εκτελέσεις στις στημένες μπάλες και βοήθησε να γίνουν καλές στιγμές για την Εθνική από τα χτυπήματα του.

14. Σαλπιγγίδης: Μπήκε στα τελευταία λεπτά για να καλύψει χώρους με την ταχύτητα και την μαχητικότητα του. Το έκανε και με το παραπάνω.