Για περίπου μια τετραετία ήταν ένας από τους πιο «καυτούς» επιθετικούς στην Ευρώπη, καθώς σε αυτό το διάστημα φόρτωσε τα αντίπαλα δίχτυα με πάρα πολλά γκολ. Οι επιδόσεις του… ανάγκασαν την Ατλέτικο Μαδρίτης να δώσει 37 εκατ. ευρώ στην Πόρτο για να τον αποκτήσει, ενώ λίγους μήνες αργότερα η κινεζική Γκουανγκζού Εβεργκράντε κατέβαλε 42 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της.

Πλέον, όμως, η καριέρα του Τζάκσον Μαρτίνες έχει πάρει καθοδική πορεία και εκεί που κυρίως επικεντρώνεται είναι η μουσική, με την κυκλοφορία του πρώτου του χιπ χοπ άλμπουμ, το οποίο ονομάζεται «No Temere» («Δεν θα φοβηθώ») και περιλαμβάνει επτά τραγούδια. Άλλωστε, είναι δύσκολο για εκείνον να ασχοληθεί στο 100% με το ποδόσφαιρο, λόγω προβλήματος στο πόδι.

«Κάθε μέρα είναι μια μάχη. Κάθε μέρα, περίπου στις 3 ή στις 4 το πρωί, ξυπνάω από τον πόνο στο πόδι μου. Είναι σαν ρολόι… Μετά από λίγο μου περνά και ξανακοιμάμαι. Οι προπονήσεις επίσης δεν είναι εύκολες. Δεν μπορώ να προπονηθώ για πάνω από δύο με τρεις ημέρες στη σειρά. Θα το ήθελα, αλλά οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές λένε πως είναι αδύνατο», είπε ο Τζάκσον Μαρτίνες.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, ο ποδοσφαιριστής της Πορτιμονένσε (αγωνίζεται εκεί ως δανεικός από τον κινεζικό σύλλογο) υποφέρει, κάνοντας αυτό που τόσο αγαπούσε και εξακολουθεί να αγαπά και το οποίο για πολλά χρόνια τον είχε κάνει έναν από τους πιο δημοφιλείς επαγγελματίες της «στρογγυλής θεάς».