Ο Ναμπί Κεϊτά αποτελεί είναι το νέο χαφ που πρόσθεσε στο μηχανισμό της η Λίβερπουλ. Ένας νεαρός ταλαντούχος χαφ που «έβγαλε» μάτια τα τελευταία χρόνια στη Bundesliga με την ομάδα της Λειψίας και γι’ αυτό η φιναλίστ του φετινού Champions League έσπευσε να τον κλείσει από τον Αύγουστο του 2017 αντί 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της Γουινέας είναι ένας box-to-box κεντρικός χαφ που θυμίζει σε στυλ παιχνιδιού τον Γάλλο Ν’Γκολό Καντέ και τον Πορτγάλο παλιό άσο, Ντέκο.

Σε μια πρώτη γνωριμία με τους φίλους των «reds» μέσω του επίσημου καναλιού της Λίβερπουλ (LFCTV) ο νεαρός άσος αποκάλυψε και τον μεγαλύτερό του φόβο, ο οποίος δεν έχει να κάνει με το βάρος που δημιουργείται όταν αγωνίζεσαι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Ούτε τον φοβίζει το γεγονός ότι θα αγωνίζεται με τη φανέλα με το Νο8, η οποία μετά την αποχώρηση του μεγάλου αρχηγού Στίβεν Τζέραντ είχε μείνει ορφανή.

Σίγουρα oι προσδοκίες των ανθρώπων που τον πίστεψαν και κίνησαν τις διαδικασίες για να μετακομίσει στο Άνφιλντ, είναι υψηλές, αλλά όχι ικανές για να τον κάνουν να φοβηθεί.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ο μεγαλύτερος φόβος του Κεϊτά είναι τα σκυλάκια. «Τα μικρά σκυλιά με φοβίζουν πάρα πολύ και γενικώς τα σκυλιά. Στο σπίτι μπορεί να είναι άγρια, αλλά εδώ είναι πιο κουλ», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση.