Το διάδοχο του Λιονέλ Μέσι ψάχνουν ήδη στην Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν φτιάξει ακαδημία ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με στόχο να βρουν νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα ακολουθήσουν τα χνάρια του 23χρονου Αργεντινού.

«Η ακαδημία μας σέβεται τις ιδιαιτερότητες του Αργεντινού ποδοσφαιριστή και μέσω της ποιότητας, της μοναδικότητας, της εξέλιξης και της ομαδικότητας προσπαθούμε να βρούμε έναν νέο Μέσι ή Μαραντόνα ή Κέμπες» δήλωσε ο Χόρχε Ράφο σε συνέντευξη που έδωσε στο «Ρόιτερς».

Ο διευθυντής της ακαδημίας των Καταλανών συνέχισε την ανάλυσή του τονίζοντας: «Όταν δουλεύεις με εννιάχρονα, δεκάχρονα και εντεκάχρονα παιδιά δεν ξέρεις πως αυτά θα εξελιχθούν ως ποδοσφαιριστές, αλλά ξέρουμε σίγουρα πως θα γίνουν σωστοί άνθρωποι. Για τον λόγο αυτό τους δίνουμε οποιαδήποτε στήριξη χρειαστούν, μόρφωση, συντροφιά και τα απαλλάσσουμε από ευθύνες και άγχος».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής και νόμιμος εκπρόσωπος των «μπλαουγκράνα» στην Αργεντινή, Ντανιέλ Βιτάλι πρόσθεσε: «Ο Μέσι ήταν μια μοναδική περίπτωση. Έφυγε από τη χώρα του όταν ήταν δώδεκα χρονών, κάτι που ήταν επώδυνο τόσο για τον ίδιο, όσο και για την οικογένειά του. Σκοπός μας είναι να αποφεύγεται κάτι τέτοιο για τα παιδιά, όταν είναι ακόμα μικρά σε ηλικία. Θέλουμε να παραμένουν στον τόπο τους, μαζί με την οικογένειά τους».

Τα αγόρια της ακαδημίας είναι από εννέα έως δεκαέξι ετών, προέρχονται απ’ όλες τις περιοχές της Αργεντινής και μένουν σπίτια τους και πηγαίνουν σχολείο στο «Δον Μπόσκο», ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Μπουένος Άιρες.

πηγή: gazzetta