Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα πλέον για το πρώτο του επίσημο παιχνίδι ενόψει της νέας σεζόν, το οποίο θα είναι με αντίπαλο τη Γκενκ ή τη Σερβέτ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να δουλεύει καθημερινά με τους παίκτες του, για τους οποίους έχει βγάλει πλέον τα συμπεράσματά του.

Ο Ισπανός προπονητής δεν έχει και την πιο εύκολη δουλειά του κόσμου, όχι μόνο επειδή οι απαιτήσεις στους Ερυθρόλευκους είναι ούτως ή άλλως πάντα πολλές και η υπομονή λιγότερη, αλλά και επειδή καλείται να διαχειριστεί ένα ρόστερ στο οποίο υπάρχουν παίκτες -και δεν είναι μόνο ένας ή δύο- που δεν υπολογίζονται και θα πρέπει να αποχωρήσουν. Είναι δεδομένο, επομένως, ότι θα χρειαστεί τη βοήθεια της διοίκησης και θα την έχει.

Από εκεί και πέρα, φυσικά, ο Μαρτίνεθ θα χρειαστεί και τη βοήθεια των παικτών του, υπό την έννοια πως περιμένει από αυτούς να δουλεύουν πάντα στο μάξιμουμ και να δείχνουν ότι κατανοούν όλα όσα ζητάει από αυτούς, ότι είναι απολύτως συγκεντρωμένοι και ότι… γουστάρουν που είναι στην ομάδα. Και η αλήθεια είναι ότι ο Ισπανός τεχνικός έχει αρχίσει, πλέον, να βγάζει τα συμπεράσματά του για τον κάθε παίκτη, έχοντας ενθουσιαστεί με έναν Έλληνα.

Αυτός, όπως αναφέρει και η εφημερίδα ΦΩΣ, είναι ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος δείχνει αναγεννημένος καθημερινά στις προπονήσεις και στα φιλικά παιχνίδια. Ο 29χρονος άσος έχει κερδίσει τον προπονητή του με την προσήλωσή του στην τακτική και το πόσο εύκολα αντιλαμβάνεται τι ζητάει κάθε στιγμή από αυτόν, με αποτέλεσμα να τον έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής τόσο στα δύο άκρα της επίθεσης όσο και σαν φορ. Αυτό βέβαια, το να χρησιμοποιηθεί στην κορυφή, έγινε επειδή ο Ολυμπιακός δεν έχει αποκτήσει ακόμη επιθετικό, αλλά όπως και να έχει η επιλογή του Μασούρα δείχνει την εμπιστοσύνη που ήδη του έχει ο Μαρτίνεθ.

Γιώργος Μασούρας και Πεπ Μπιέλ

Ο προπονητής των Πειραιωτών πιστεύει ότι ο Έλληνας άσος θα δώσει σημαντικές λύσεις φέτος στο σκοράρισμα, είτε στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα είτε μοιράζοντας ασίστ για τους συμπαίκτες του, περιμένοντας πολλά από αυτόν. Παράλληλα, όμως, υπάρχει και ένας ξένος παίκτης από τον οποίο ο Ισπανός θέλει να δει περισσότερα. Ο λόγος για τον Πεπ Μπιέλ, ο οποίος δεν ήταν βασικός στο φιλικό με τη Ρέιντζερς αλλά μπήκε ως αλλαγή και μάλιστα σε θέση επιθετικού. Κάτι που δεν αποκλείεται να δούμε αρκετές φορές και μέσα στη σεζόν.

Ο Μαρτίνεθ θεωρεί ότι ο Μπιέλ μπορεί να δώσει λύσεις στην κορυφή της επίθεσης και ότι είναι παίκτης από τον οποίο μπορεί να πάρει πράγματα ο Ολυμπιακός, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα δουλέψει περισσότερο, ότι θα δείξει μεγαλύτερη διάθεση. Τα έχει, δηλαδή, τα παράπονα του ο Ισπανός προπονητής από τον συμπατριώτη του επιθετικό μέσο, όπως του έχει και εμπιστοσύνη όμως για τη συνέχεια.