Ο Ριγιάντ Μαχρέζ πανηγύρισε την κατάκτηση του treble με τη Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη σεζόν και είναι έτοιμος πλέον για αποχώρηση όχι μόνο από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αλλά γενικά από την Ευρώπη προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία με την Αλ Αχλί, με την οποία υπάρχει συμφωνία.

Ο 32χρονος διεθνής Αλγερινός εξτρέμ είχε συμφωνήσει εδώ και κάποιες μέρες με τους Σαουδάραβες για συμβόλαιο ως το 2026 με τις ετήσιες απολαβές να φτάνουν στα 30 εκατ. ευρώ. Για μια τριετία στη Σαουδική Αραβία, δηλαδή, θα βάλει στον λογαριασμό του το ποσό των 90 εκατ. ευρώ.

Αυτή η συμφωνία, όμως, δεν αρκούσε για να γίνει η μεταγραφή. Έπρεπε να πει το «ναι» και η Σίτι, η οποία τελικά πείστηκε από τη νέα πρόταση της Αλ Αχλί. Μια πρόταση που είναι στα 35 εκατ. λίρες συν άλλα 5 που προβλέπονται ως μπόνους.

Έτσι, η πρωταθλήτρια Αγγλίας και Ευρώπης είπε «ναι» στους Σαουδάραβες και ο Μαχρέζ ετοιμάζεται για τη μετακόμιση, με τον Γκουαρδιόλα να έχει ζητήσει την παραμονή του Μπερνάρντο Σίλβα που επίσης έχει πρόταση από Σαουδική Αραβία.