Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης με τη νίκη να είναι υποχρεωτική μετά την ήττα στην Τούμπα και οι Αραούχο και Γκατσίνοβιτς βρήκαν δίχτυα για το 2-0, σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι Αρκάδες έπαιζαν με 10 παίκτες από το 4ο λεπτό λόγω αποβολής του Γκαρντάφσκι ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν στο φινάλε του πρώτου μέρους τον Λιβάι Γκαρσία που ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε.

Ο Άκης Μάντζιος το ήξερε ότι ούτως ή άλλως οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ της ομάδας του στην OPAP Arena, αλλά δεν περίμενε ότι τα πράγματα θα δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο με το ξεκίνημα. Δυσκόλεψαν όμως. Στο 4′ ο Γκαρντάφσκι πήγε με τις τάπες στον Αραούχο και ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα, με τον Αστέρα να μένει με 10 παίκτες για… όλο το παιχνίδι. Γεγονός, φυσικά, που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν άμεσα οι κιτρινόμαυροι, οι οποίοι στο πρώτο 15λεπτο είχαν δύο φάσεις με Πινέδα και Αραούχο.

Ούτε ο Μεξικανός, όμως, αλλά ούτε ο Αργεντίνος, μετά το εντυπωσιακό τακουνάκι του Γκατσίνοβιτς, κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Αυτό το έκανε λίγα λεπτά μετά, στο 21′, ο Μπαράλες με κεφαλιά στην απέναντι εστία, μετά την εκτέλεση φάουλ, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ σωστά δεν μέτρησε. Το παιχνίδι, επομένως, παρέμεινε στο 0-0 και η ΑΕΚ πίεζε, χωρίς όμως να έχει τις κλασικές ευκαιρίες. Όπως αποδείχθηκε, όμως, δεν χρειαζόταν τέτοιες για να φτάσει στο γκολ.

Στο 32′ ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βίντα πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Αραούχο τη δεύτερη για το 1-0, το οποίο θα μπορούσε να γίνει 2-0 στο 42′ από τον Χατζισαφί, μετά την ωραία συνεργασία με τον Αργεντίνο, αλλά ήταν άστοχος. Και εκεί που όλα έδειχναν θετικά για την Ένωση, ήρθαν και τα αρνητικά, αφού στο 45′ ο Λιβάι Γκαρσία αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

Όπως και να έχει, όταν επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, οι γηπεδούχοι πίεσαν με στόχο το δεύτερο γκολ που θα καθάριζε τον αγώνα. Γκολ που θα μπορούσε να έρθει στο 51′ αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε το πλασέ του Άμραμπατ, όπως απέκρουσε και την κεφαλιά του Αραούχο στο 63′. Ακολούθησε νέα προσπάθεια του Αργεντίνου στο 67′ και απόκρουση του Παπαδόπουλου σε σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 69′, με τον Σέρβο να παίρνει την… εκδίκησή του στη συνέχεια.

Η ΑΕΚ είχε κλείσει στην περιοχή του τον Αστέρα, πίεζε και τελικά έβαλε το δεύτερο γκολ στο 75′ με το σουτ του Γκατσίνοβιτς με το αριστερό μετά την προσπάθεια του Γκατσίνοβιτς που κόντραρε σε αντίπαλο και πήρε ύψος. Τελικό αποτέλεσμα, επομένως, 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού το γκολ του Ελίασον στις καθυστερήσεις σωστά δεν μέτρησε αφού ο Τσούμπερ ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (68′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (78′ Μάνταλος), Αραούχο (78′ Γαλανόπουλος), Λιβάι Γκαρσία (45′ Τσούμπερ).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Πίτσου, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Μουνάφο, Αλάγκμπε (79′ Τασουλής), Γκαρντάφσκι, Τιλίκα (79′ Ιγκλέσιας), Ζουγλής (79′ Μπαρτόλο), Μπαράλες (46′ Κωστέας, 90′ Ριέρα).