Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στη δράση έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις του και έγραψε ιστορία σημειώνοντας 55 πόντους στη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς με 123-113 επί των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς στο «Fiserv Forum». Είναι οι περισσότεροι πόντοι που έχει βάλει ποτέ στο NBA! Πλέον, τα «ελάφια» έχουν ρεκόρ 24-13.

Ο «Greek Freak» έβαλε τουλάχιστον 40 πόντους για 3ο σερί παιχνίδι του με τους Μπακς. Ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του κλαμπ. Οι προηγούμενοι παίκτες των Μπακς που είχαν τέτοιο σερί ήταν ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ το 1972 και ο Φλιν Ρόμπινσον το 1969. Έχει σκοράρει 40+ σε τέσσερα από τα επτά τελευταία παιχνίδια του!

Ο Giannis, λοιπόν, σταμάτησε στους 55 σε 37 λεπτά (20/33 σουτ, 0/3 τρίποντα, 15/16 ελεύθερες βολές), ενώ είχε και δέκα ριμπάουντ, επτά ασίστ και δύο κλεψίματα. Οι Μπρουκ Λόπεζ με 21 πόντους κι ο Μπόμπι Πόρτις με 17 τον υποστήριξαν καθώς οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Ο Αντετοκούνμπο ήταν… on fire και ίσως γι’ αυτό οι συμπαίκτες του να του έριξαν νερό στη συνέντευξη που έδωσε μετά το ματς!

Οι Μιλγουόκι Μπακς… πιστοί στις συνήθειές τους δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα οι Γουάσινγκτον Γουίζαρντς να πάρουν μικρό προβάδισμα στην αρχή με 13-9. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου βρήκαν το ρυθμό τους και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σημειώνει δέκα πόντους πήγαν στο διάλειμμα της πρώτης περιόδου μπροστά στο σκορ με 32-28. Ο «Greek Freak», μάλιστα, χάρισε ορισμένα «πυροτεχνήματα» με τις θεαματικές φάσεις στις οποίες πρωταγωνίστησε.

Τα «ελάφια» συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου. Ο Αντετοκούνμπο βρισκόταν στη θέση του… οδηγού τόσο στο σκοράρισμα, αλλά και στη δημιουργία με την ομάδα του να προηγείται με 44-36 6′ και 54” πριν από το ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν με σερί 8-0, αλλά οι Μπακς είχαν τη δική τους απάντηση. Έκλεισαν το δεύτερο 12λεπτο με 15 αναπάντητους πόντους και πήραν κεφάλι στο σκορ 61-49, με τον Έλληνα σούπερ σταρ να μετράει 24.

Με τον κορυφαίο παίκτη τον Γουίζαρντς, Μπράντλεϊ Μπιλ, να μένει εκτός, οι Μπακς ανέβασαν τη διαφορά ως τους 14, αλλά χαλάρωσαν και επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να μπουν ξανά στη διεκδίκηση του ματς. Ωστόσο, όποτε ήθελαν πατούσαν το πόδι στο γκάζι και η διαφορά ανέβαινε και πάλι σε διψήφιο αριθμό με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σκοράρει όποτε και όπως επιθυμούσε, φτάνοντας στους 36 έπειτα από τρεις περιόδους (90-85).

Ο Giannis ήταν ασταμάτητος. Συνέχισε να «κουβαλάει» την επίθεση της ομάδας του καθώς η διαφορά αυξομειωνόταν, δίχως, όμως, οι Μπακς να απειλούνται άμεσα. Με 8′ και 19” να απομένουν για το τέλος του αγώνα, ξανάγραψε τα βιβλία των ρεκόρ με την τρίτη συνεχόμενη 40αρά του. Συνέχισε να προσφέρει θέαμα με τα εξαιρετικά τελειώματά του – ακόμη κι όταν το καλάθι δεν μετρούσε, όπως συνέβη με τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου. Με το παιχνίδι να έχει κριθεί το ενδιαφέρον στράφηκε στους πόσους θα έβαζε ο Αντετοκούνμπο. Τέλειωσε το ματς με 55 εν μέσω αποθέωσης, μόλις δύο πόντους μακριά από το ρεκόρ πόντων στην ιστορία των Μπακς, που έχει ο Μάικλ Ρεντ με 57.