Όπως συμβαίνει κάθε βράδυ πριν από αγώνα της Αργεντινής στο Μουντιάλ 2022, χιλιάδες οπαδοί της συγκεντρώνονται στην ιστορική αγορά της Ντόχα, Σουκ Γουακίφ, για να φωνάξουν υπέρ της «αλμπισελέστε» κι αυτό το βράδυ δεν ήταν διαφορετικό καθώς απόψε (13/12, 21:00) η ομάδα τους παίζει με την Κροατία στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Το… μενού είχε γνωστές σημαίες με τον Λιονέλ Μέσι, τον Ντιέγκο Μαραντόνα και άλλους θρύλους της εθνικής Αργεντινής, είχε πολλές φανέλες με το «10» στην πλάτη, αλλά και κοροϊδία προς τους αντιπάλους, πιο συγκεκριμένα δύο. Τη Βραζιλία και την Αγγλία.

Αφού ακούστηκαν γνωστά συνθήματα που τραγουδούν από την έναρξη του Μουντιάλ 2022, οι οπαδοί της Αργεντινής άρχισαν να φωνάζουν το νέο… hit τους: να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τη «σελεσάο» που αποκλείστηκε στον προημιτελικό από την Κροατία στα πέναλτι (4-2, 0-0 κ.δ., 1-1 παρ.). Όσον αφορά αυτό που ακούστηκε για τους Άγγλους δεν ήταν ιδιαίτερα… κομψό.

Οι δρόμοι του Κατάρ έχουν γεμίσει με χιλιάδες Αργεντινούς που ονειρεύονται την πρόκριση του συγκροτήματος του Λιονέλ Σκαλόνι στον τελικό της Κυριακής, όπου αν περάσει θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης Γαλλία-Μαρόκο.

Παρόλο που δεκάδες χιλιάδες είχαν αγοράσει εισιτήρια μόνο για τη φάση των ομίλων, αρκετοί αποφάσισαν να παρατείνουν την παραμονή τους στο Κατάρ ακόμη κι αν δεν έχουν… μαγικά χαρτάκια για να μπουν στο γήπεδο, ενώ πριν από το ματς με την Ολλανδία (4-3 πέν., 2-2 κ.δ., παρ.) κατέφθασαν και… ενισχύσεις από την Αργεντινή και άλλα μέρη του κόσμου.

Έτσι, το ραντεβού στη Σουκ Γουακίφ ήταν το μεγαλύτερο από όσα έχουν γίνει ως τώρα στο Κατάρ από τους Αργεντινούς με αποτέλεσμα να αυξηθεί και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο καθώς και οι έλεγχοι ασφαλείας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στελέχη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής στις εξέδρες του «Lusail Iconic Stadium» αναμένονται περισσότεροι από 40.000 Αργεντινοί και θεωρούν δεδομένο πως θα κερδίσουν τη… μάχη της κερκίδας όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε ματς με τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρουν σε κάθε παιχνίδι πως οι αγώνες της Αργεντινής δεν γίνονται στην Ντόχα, αλλά μάλλον στο… Μπουένος Άιρες.