Η Βραζιλία πήγε στο Κατάρ με στόχο την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 αλλά τελικά αποκλείστηκε στον προημιτελικό από την Κροατία, με τον Τίτε να ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τη θέση του προπονητή και τα ΜΜΕ της χώρας να τονίζουν ότι ανάμεσα στους υποψήφιους για να τον διαδεχθούν είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα αλλά και ο Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος πριν λίγα χρόνια δούλεψε στον ΠΑΟΚ.

Η Σελεσάο ήταν, κατά πολλούς, το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά αυτό δεν το επιβεβαίωσε και στο γήπεδο, με συνέπεια τον αποκλεισμό που βάρυνε αρκετά το κλίμα. Τόσο, ώστε ο Τίτε να ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία, πράγμα που σημαίνει ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας θα πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη του.

Αυτός, αν κρινόταν αποκλειστικά από τους οπαδούς της Βραζιλίας, θα ήταν ο Γκουαρδιόλα, αφού σε σχετικό δημοψήφισμα της ιστοσελίδας «Globoesporte» είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους και συγκεκριμένα το 31,9%. Λογικό. Αυτό που προκαλεί αίσθηση, είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά, με ποσοστό 26,1%, έρχεται ο Φερέιρα, ο οποίος μετά τον ΠΑΟΚ πήγε στη Βραζιλία για να αναλάβει την Παλμέιρας και τα πάει εξαιρετικά.

Ο ίδιος, πάντως, στις δηλώσεις του λέει συνεχώς ότι δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από την ομάδα του, με την Globoesporte και γενικά τον Τύπο της χώρας να αναφέρει και τα ονόματα των Ζόρζε Ζεσούς, Χόρχε Σαμπαόλι και Ροζέριο Σένι ως υποψήφιους για τον πάγκο της εθνικής Βραζιλίας.