Μπορεί ο πρώτος γύρος της φετινής Super League 1 να μην ήταν τόσο καλός για τον Άρη όσο θα ήθελαν οι άνθρωποί του, το αποτέλεσμα όμως στο τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ ήταν, αφού με γκολ των Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ονουμπάτζο και Ματέο Γκαρσία πέρασε με 4-0 από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος είχε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει στο 0-1, τις έχασε και… τιμωρήθηκε γι’ αυτό.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν και κατάφεραν να δώσουν σχετικά καλό ρυθμό στο παιχνίδι από το ξεκίνημά του, αλλά αυτό δεν συνδυάστηκε και με καλές ευκαιρίες. Μπορεί ανά διαστήματα να έδειχνε πιο επιθετική πότε η μία και πότε η άλλη ομάδα, οι προσπάθειές τους όμως για να δημιουργήσουν κάτι καλό δεν είχαν αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, το γεγονός ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο η πιο αξιόλογη φάση ήταν ένα σουτ του Σόρια, για τους γηπεδούχους, που απέκρουσε ο Κουέστα στο 34′. Από εκεί και πέρα λίγα πράγματα, αφού πάντα γινόταν λάθος στην τελική πάσα, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για κάτι καλό με κάποια σουτ αλλά δεν…

Στο β’ μέρος, όμως, τα πράγματα βελτιώθηκαν, με τους Θεσσαλονικείς να απειλούν στο 49′ με το κοντινό σουτ του Ζερβίνιο που έφυγε άουτ και να κερδίζουν πέναλτι στο 58′ για πάτημα του Μπιλμπάο στον Οντουμπάτζο, με την απόφαση να επιβεβαιώνεται από το VAR και τον Φαμπιάνο να εκτελεί στο 60′ και να κάνει το 0-1.

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου είχε, πλέον, το προβάδισμα και οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση, αυξάνοντας σταδιακά την πίεσή τους. Και όσο αύξαναν την πίεση, ήρθαν και οι ευκαιρίες. Όπως αυτή στο 70′, όταν ο Μορέιρα δεν κατάφερε να σκοράρει εξ επαφής και αμέσως μετά ο Φαμπιάνο πρόλαβε τον Παμλίδη. Ή όπως αυτή στο 74′, όταν ο Ροσέρο πήγε για το ψαλιδάκι, δεν το έκανε και στη συνέχεια επικράτησε αναστάτωση στην άμυνα μέχρι να απομακρύνει ο Φαμπιάνο.

Στο επόμενο λεπτό, στο 75′, ο Φαμπιάνο κράτησε ξανά το 0-1, κοντράροντας το σουτ του Μπάλαν στην επαναφορά μετά την απόκρουση του Κουέστα στο σουτ του Τζίμα, ενώ αμέσως μετά, στο 76′, ο Κουέστα είπε «όχι» και στον Μορέιρα. Και αφού δεν έγινε το 1-1 παρά τις φάσεις του ΠΑΣ, έγινε το 0-2 στο 79′ με την κοντινή προσπάθεια του Ενκουλού μετά την εκτέλεση κόρνερ και την κεφαλιά-πάσα του Νταμπό.

Ο Άρης είχε, πια, ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε την ψυχολογία για να αντιδράσει και στο 81′ ήρθε και το 0-3, με τον Νταμπό να σουτάρει, τον Αθανασίου να αποκρούει και τον Οντουμπάτζο να σκοράρει με κεφαλιά στην επαναφορά. Και με τα πάντα να έχουν κριθεί, στο 93′ ο Ματέο Γκαρσία με πλασέ εντός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 0-4, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Μπιλμπάο, Μπαγκαλιάνης (64′ Ροσέρο), Μορέιρα, Παμλίδης (87′ Φοφανά), Τζίμας (87′ Τσίρης), Μπάλαν.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Ενκουλού, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Ετέμπο, Μάνου Γκαρθία (72′ Νταμπό), Ματέο Γκαρσία, Ζερβινιό (79′ Γκρέι), Καμάτσο (46′ Οντουμπάτζο), Πάλμα.