Με αντίπαλο τον Φίλιπ Κραγίνοβιτς θα κάνει πρεμιέρα στο τουρνουά του Σινσινάτι στις ΗΠΑ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο πλαίσιο της φάσης των «32» της διοργάνωσης. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς του τένις καθώς ανήκει στην κατηγορία Masters.

Αυτό θα είναι το πρώτο ματς του Έλληνα πρωταθλητή μετά τον αναπάντεχο αποκλεισμό του από τον Βρετανό Τζακ Ντρέιπερ με 2-0 σετ στο τουρνουά του Μόντρεαλ. Εκείνο το παιχνίδι σηματοδότησε την επιστροφή του στα courts έπειτα από τη συμμετοχή του στο Wimbledon, όπου βγήκε νοκ άουτ από τον Νικ Κύργιο στον 3ο γύρο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι το νούμερο τέσσερα του ταμπλό στη διοργάνωση, πίσω από τους Κάρλος Αλκαράθ (νούμερο τρία), Ράφα Ναδάλ (νούμερο δύο) και Ντανίλ Μεντβέντεφ. Η παρουσία του στο τουρνουά του Σινσινάτι εκτός από μια ευκαιρία για διάκριση και άνοδο στην κατάταξη της ATP (πλέον βρίσκεται στο νούμερο επτά παγκοσμίως) του προσφέρει και τη δυνατότητα να προετοιμαστεί κατάλληλα ενόψει του US Open, που αρχίζει στο τέλος του μήνα.

Σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο του Σέρβου τενίστα θα αναμετρηθεί με το νικητή του ζευγαριού Ασλάν Καράτσεφ-Ντιέγκο Σβάρτσμαν, ενώ μέχρι και τα προημιτελικά του τουρνουά του Σινσινάτι έχει αντιπάλους που, τουλάχιστον στη θεωρία, είναι του… χεριού του.

Να σημειώσουμε, δε, ότι στο παρελθόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει παίξει τρεις φορές με τον 30χρονο Φίλιπ Κραγίνοβιτς, νούμερο 46 στον κόσμο. Το 2019 αναμετρήθηκαν δύο φορές – στο Roland-Garros (χωμάτινη επιφάνεια) και στο τουρνουά της Βασιλείας (σκληρή επιφάνεια, κλειστό) με τον Έλληνα σταρ να τον ξεπερνά και στις δύο περιπτώσεις. Πέρυσι, πάντως, ο Κραγίνοβιτς τον νίκησε στο τουρνουά του Αμβούργου (χωμάτινη επιφάνεια).

Πέραν του μονού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμμετέχει και στο διπλό του τουρνουά του Σινσινάτι και σήμερα είναι προγραμματισμένη η πρώτη του αναμέτρηση μαζί με τον παρτενέρ του Χόλγκερ Ρουνε κόντρα στους Ραφαέλ Μάτος και Νταβίδ Βέγα Ερνάντεθ. Σε περίπτωση πρόκρισης θα αντιμετωπίσουν ζευγάρι Νίκολα Μέκτιτς-Μάτε Πάβιτς (νούμερο πέντε στο ταμπλό).